Logo Bibliotheek Meierijstad
Donker als de nacht, geluiden die we niet thuis konden brengen….wat gebeurde daar? Boven ons kraakte de vloer. Er werd aan het luik gemorreld!

Dit zou zomaar een stukje uit jouw verhaal kunnen zijn. Schijndel Vol Verhalen staat dit jaar in het teken van Vrijheid. Verhalen met een Schijndelse connectie.

Tot eind december 2019 nodigt Bibliotheek Meierijstad iedereen uit om een verhaal te gaan schrijven over VRIJHEID. Vrijheid in al zijn facetten: verhalen uit het verleden over WO II, verhalen over NU of over persoonlijke vrijheid . Maar het kan ook een verhaal zijn over het verlangen naar vrijheid.

Schrijf jij ook mee?

Spelregels

De verhalen mogen maximaal 1500 woorden tellen, kunnen digitaal ingeleverd worden via verhalenschijndel@nobb.nl en hebben een connectie met Schijndel.Ingeleverde verhalen worden (eventueel anoniem) gepubliceerd op de facebookpagina van de Bibliotheek. In april zal een deskundige jury, met oa Dorpsschrijfster Gerda Baeyens, het mooiste verhaal bekendmaken. De schrijver/ster hiervan mag gedurende een jaar maandelijks een stukje schrijven voor de facebookpagina van de bibliotheek. De mooiste verhalen worden in samenwerking met de KEG gebundeld en geillustreerd door jonge, talentvolle illustratoren en in beperkte oplage uitgegeven.

Schrijven of filmen

Deelnemers kunnen ook een korte film maken over wat vrijheid voor hen betekent. Ze kunnen hun film inleveren bij Filmclub Schijndel. De film mag maximaal 3 minuten duren.
Meer informatie kun je vinden op onze website: www.bibliotheekmeierijstad.nl

Wil je meedoen of heb je nog vragen? Houd dan de Facebookpagina van de bibliotheek in de gaten.
Tip de redactie!