Dit weekend worden er weer diverse activiteiten georganiseerd zo kun je meedoen met de Skendelse gezinskwis en is er een extra koopzondag om zo goed gespreid de kersinkopen te kunnen doen.

Op vrijdag 11 december staat Meierijstad stil bij Paarse Vrijdag. In dit bijzondere jaar zijn er weinig of zelfs geen activiteiten op scholen, die aandacht vragen voor gender- en seksuele diversiteit als norm. Maar hopelijk dragen wel veel mensen paarse kleding. Om daarmee solidariteit te tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren.

Deze vrijdag start ook de nieuwe expositie in de expositieruimte van het KEG in ’t Spectrum.  De tentoonstelling “Kop – Portret” laat werken zien uit de nalatenschap van Wim van de Voort. In Museum Jan Heestershuis zal de expositie Brabant met verve te bezoeken zijn.

Zaterdag zullen Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar de schrijvers van het boek Hoe goaget mi oew? Gaan verkopen op de Schijndelse weekmarkt. De opbrengst van dit boek met een serie gesprekken met inwoners uit Meierijstad in coronatijd zal naar het goede doel gaan.

’s Avonds staat de Skendelse Kwis op het programma. Helaas niet zoals we andere jaren gewend zijn, maar als gezinskwis. Het vragenboekje zat dit jaar als bijlage in de MooiSchijndelKrant en vanaf 20:00 zullen er nog live vragen gesteld worden via de uitzending van Omroep Meierij.

Er is deze zondag in het centrum een extra koopzondag met daarbij entertainment voor kinderen. Zo kunnen kinderen een ritje maken in een treintje en zal er gezellige muziek klinken in het Schijndelse centrum.
Tip de redactie!