Schijndel/DE WIT blijft derdeklasser

Logo_RKSV_Schijndel

De nacompetitie duurde voor Schijndel/DE WIT slechts één wedstrijd. In Tegelen tegen de plaatselijke Sportclub Irene werd met 2-0 verloren. Een wedstrijd waarin beide partijen weinig kansen creëerden, maar de Tricolores aan het langste eind trokken.  Hiermee is het nacompetitie avontuur van Schijndel/DE WIT meteen ten einde en speelt het ook in het seizoen 2019-2020 in de 3e klasse.

SC Irene is een tegenstander waar Schijndel/DE WIT in competitieverband nog niet eerder tegen gevoetbald heeft. Ondanks dat de club al 112 jaar bestaat. Er was dus vooraf weinig ervaring en kennis over deze tegenstander, die het afgelopen seizoen uitkwam in de tweede klasse H. Waar vooraf de verwachting was dat de zomerse temperatuur van invloed zou zijn op het spel, leek met name in de eerste helft de wind Schijndel/DE WIT parten te spelen. Met ‘de wind in de rug ‘ wist SC Irene in het eerste bedrijf maar liefst acht corners af te dwingen. Het vervolg van de eerste corner, in de 7e minuut, was al meteen raak voor SC Irene. De afgeslagen bal werd opnieuw voorgezet en uit de scrimmage wist SC Irene te scoren: 1-0. Schijndel/DE WIT kon hier tot dat moment slechts een vrije trap van Brent Blummel tegenover zetten. Na de ingelaste drinkpauze  leek Schijndel/DE WIT zich meer onder de druk uit te spelen. Schoten van Brent Blummel en Jordy van Kasteren gingen helaas naast het doel. En een prima actie van Tijn Niemeijer in de slotfase van de eerste helft smoorde in de verdediging van SC Irene.

In de tweede helft trok Schijndel/DE WIT meteen ten aanval en even leek het dat dit meteen zijn vruchten zou afwerpen. In de 48e minuut wist Blörn Blummel een prima voorzet van Stan Guns ‘terug te leggen’ op de inkomende Tijn Niemeyer, maar zijn schot werd goed verwerkt door SC Irene-doelman. Deze aanvallende intenties van Schijndel/DE WIT zorgden meteen voor meer druk op de SC Irene verdediging. In de 55e minuut kon een voorzet op de rand van het 16-meter gebied met de hand door een SC Irene-verdediger worden gestopt. De vrije trap die daaruit volgde werd opnieuw door de keeper gekeerd. Dit zouden de belangrijkste wapenfeiten van Schijndel/DE WIT in het restant van de wedstrijd zijn. Een wedstrijd die vervolgens meer en meer een rommelig beeld liet zien. SC Irene hoefde niet per se, pakte waar mogelijk tijdwinst, en Schijndel/DE WIT kon op dat moment niet beter.  Als er al hoop op een positief resultaat was, dan werd dit in de 80e minuut definitief weg genomen door een zeer twijfelachtige beslissing van de verder prima leidende scheidsrechter. Hij zag in een duel dat Thomas-Jan van Raaij de tegenstander neerhaalde, daar waar duidelijk en in eerste instantie de bal gespeeld werd. De toegekende strafschop werd verzilverd en Schijndel/DE WIT keek tegen een 2-0 achterstand aan.

Schijndel/DE WIT heeft even mogen ruiken aan meer. Helaas kon het beeld van een wat mindere periode in de afgelopen weken niet omgedraaid worden . Sportief gezien  en op dit moment een teleurstelling, maar met het overall resultaat van deze competitie is een zeer goede basis gelegd voor het seizoen 2019-2020, waarin het jonge team van trainer van Henry van Alebeek opnieuw zal uitkomen in de 3e klasse.