Samen voor een vitaler Meierijstad

De gemeente Meierijstad gaat, samen met lokale partijen en inwoners, een Lokaal Vitaliteitsakkoord ontwikkelen. Dit akkoord richt zich op het voorkomen van overgewicht, problematisch alcoholgebruik, roken en psychische problemen. Sporten en bewegen is een belangrijk middel bij de preventie hiervan. Aan de basis van het akkoord ligt dan ook de Sportnota ‘Sportief in Beweging’ uit 2018. Het te ontwikkelen Vitaliteitsakkoord sluit daar op aan.

Met sport en bewegen vitaliteit verbeteren

Het ontwikkelen van het Vitaliteitsakkoord doet de gemeente samen met sportverenigingen, sportraad, GGD, wijk- en dorpsraden, zorgprofessionals, welzijnspartijen en bedrijven. Deze week spraken de partners over de mogelijkheden om sport en bewegen nog meer in te zetten om zo de vitaliteit van de inwoners verder te verbeteren. Alle ideeën worden gebruikt bij het opstellen van het Lokaal Vitaliteitsakkoord.

Wethouder Coby van der Pas: ‘In Meierijstad geloven we in de kracht van sport en bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl, maar ook om gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan, te ontstressen; kortom het welzijn van onze inwoners te stimuleren. Goed om te zien dat zoveel partners zich betrokken voelen bij de totstandkoming van dit Vitaliteitsakkoord. Met dit akkoord kunnen we samen de vitaliteit van zoveel mogelijk inwoners nog een extra boost gaan geven’. Het Vitaliteitsakkoord volgt op het Nationaal Preventieakkoord. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceerde dat in 2018. In het landelijke akkoord hebben meer dan 70 landelijke organisaties afspraken gemaakt om de gezondheid van alle Nederlanders te bevorderen. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich hoofdzakelijk op het terugdringen van gezondheidsschade als gevolg van roken, alcoholgebruik en overgewicht.

Ook ideeën?

Wil jij ook meepraten over een vitaler Meierijstad? Ideeën zijn zeer welkom en kunnen doorgegeven worden aan de formateur van het vitaliteitsakkoord, Jos Kuipers van Sportservice Noord-Brabant, via j.kuipers@ssnb.nl.

Bizzi-Sport
Tip de redactie!