“Kunst in De Vink” het bekijken waard

Op 14 en 15 september in De Vink in het hart van Meierijstad

De jaarlijkse tentoonstelling met werk van Schijndelse vrije tijds-kunstenaars mag met recht een mooie traditie worden genoemd. Deze bijzondere expositie is al aan zijn 39e editie toe en heeft sinds 1981 een vaste plek op de agenda van kunstminnend Schijndel .

Kunst leeft in Schijndel en dat geldt nog steeds ook al is Schijndel inmiddels opgegaan in Meierijstad. Niet alleen in de bekende beeldenroute, in museum Jan Heestershuis of bij de tentoonstellingen van de KEG in ’t Spectrum maar overal, Niet in het minst op zolderkamers, in huiskamers en schuurtjes. De jaarlijkse tentoonstelling voor amateurkunstenaars in sociaal cultureel centrum De Vink heeft daar ontegenzeglijk een belangrijke bijdrage aan geleverd aan het culturele leven in het hart van Meierijstad

Artistiek bevlogen Schijndelaren kregen in 1981 voor het eerst de kans hun werk te presenteren in De Vink en zij maken daar sindsdien gretig gebruik van. Dit jaar is, op 14en 15 september, de 39e editie van dit succesvolle evenement voor lokale amateurkunstenaars, een evenement dat in de regio zijn weerga niet kent. Ook nu zijn er weer ruim vijftig deelnemers van wie werk te bewonderen valt in s.c.c. De Vink.

Het succes van dit evenement is zeker ook te danken aan de formule die de organisatie hanteert: Elke Schijndelaar van zestien jaar of ouder kan meedoen, of het nu gaat om een gerijpt talent of om iemand die de eerste schreden zet op het pad van de kunst. De enige beperking is dat er werk wordt ingestuurd dat min of meer past binnen de traditionele onderdelen van de beeldende kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden en keramiek. Deelname is bovendien gratis.
Verder staat de expositie bekend om de plezierige interactie tussen deelnemers en publiek

Gratis toegang

De tentoonstelling wordt zaterdag 14 september om 14.00 uur geopend en is daarna voor het publiek toegankelijk van 15.00 tot 17.00 uur. Op zondag 15 september is het publiek welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Beide dagen is het gratis entree aan de Hoevenbraaksestraat 28.
 

Tip de redactie!