Ruime overwinning voor dames Zephyr

logo-zephyr-SchijndelZaterdagavond 3 februari stond voor de dames van Zephyr een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer kwamen de dames van Tremeg uit Gemert op bezoek. Na de flinke thuisnederlaag van vorige week waren de dames van Zephyr er op gebrand om de punten in Schijndel te houden. De wedstrijd begon een beetje rommelig maar toch was het Marieke van Thiel die de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord kon noteren. Keepster Ingrid Bijnen wist door een paar mooie reddingen haar doel schoon te houden in de eerste minuten van de wedstrijd maar door slordig verdedigen aan Schijndelse zijde kwam Tremeg toch terug naar 3-2. De aanvallen van Zephyr verliepen in deze fase een beetje moeizaam bij Zephyr. Maar gelukkig kwamen de dames van Zephyr langzaamaan wat meer op stoom en begon het wat beter te lopen.

Het publiek kreeg een aantal mooie aanvallen te zien; opbouwster Anouk van Os wist mooi af te ronden na een goed uitgevoerde wisselcombinatie. Zij bracht de stand op 6-4. De verdediging stond echter nog niet helemaal goed dus Zephyr kon de voorsprong vooralsnog niet echt uitbreiden. Cirkelspeelster Sonja van Hamond werd regelmatig goed gevonden in de aanval en zij rondde haar kansen ook keurig af. De verdediging van Zephyr was wat meer op orde en Zephyr wist in deze fase dan ook wat verder uit te lopen naar 10-4. Door o.a. een mooie break-out welke loepzuiver werd afgerond door Marieke van Thiel en een goed schot vanuit de linkerhoek van Esther van Eggelen. Tremeg wist doel te treffen maar Willeke Timmers had hier direct weer een antwoord op en bracht de stand op 13-5. Vervolgens was Sabrina Timmermans twee maal trefzeker en zij bracht de ruststand op 15-5 in het voordeel van de thuisploeg.
Coach Ad Martens was tevreden over de inzet van de meiden maar aanvallend was het te statisch. Er kon meer ruimte komen wanneer er zonder bal werd ingestart. Ook verdedigend moest er een tandje bij, de dames van Tremeg kwamen nu te gemakkelijk vrij voor goal. Meer schuiven en uitstappen was de opdracht.

De dames van Zephyr kwamen goed uit de kleedkamers en Sonja van Hamond bracht de stand direct op 16-5. Tremeg kon vervolgens twee maal vrij makkelijk scoren doordat de dekking van Zephyr niet alert was en hierdoor kwam de stand op 16-7. Zo werden er aan weerszijde doelpunten gemaakt; Zephyr kon door een mooi afstandschot van Ingrid Bijnen uitlopen naar 20-9. Er werd hard gewerkt en door een zeer mooie combinatie met de circel wist Loes Ketelaars zich vrij voor doel te spelen en rondde zij keurig af wat de stand bracht op 21-11. Sabrina Timmermans wist de bal vlakbij het doel van Tremeg te veroveren en rondde vervolgens met een prima geplaatste stuitbal af. Ook Anouk van Os trof nogmaals doel met een mooi geplaatst schot vanaf de 9-meter. Doelvrouwe Esther van Eggelen stond goed te keepen maar kon helaas de 7-meters niet stoppen. De dames van Zephyr wisten ondertussen de voorsprong uit te breiden naar 26-15 waarop Willeke Timmers de eindstand van 27-17 op het scorebord noteerde en zo bleven de punten in Schijndel. Een wedstrijd met zeer veel inzet en teamspirit waarbij mooie doelpunten werden gemaakt.

De eerstkomende wedstrijd staat gepland op zondag 25 februari. De dames reizen dan af naar Boekel waar Habo ’95 de tegenstander zal zijn. De eerstkomende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 3 maart om 19.00 uur in Sporthal de Dioscuren in Schijndel.

Zephyr, Dames, Handbal
Tip de redactie!