logo-repair-cafe

Wat doe je met een broodrooster, die het niet meer doet? Met een fiets, waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui, waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!
Welzijn De Meierij en Fairtrade Schijndel organiseren wederom een Repair Café Schijndel op donderdag 12 december. Tevens is er zaterdag 14 december een extra Repair Café, voor de inwoners die op een doordeweekse dag niet kunnen. Ook zij kunnen kennis maken met de knowhow van de vrijwilligers van het Repair Café. Iedereen is welkom, voor koffie/thee wordt gezorgd.

In de werkplaats van Welzijn De Meierij in Schijndel, Steeg 9, draait het op donderdagmiddag en zaterdagmiddag allemaal om repareren. Op donderdag 12 december tussen 13.30 en 16.00 uur en zaterdagmiddag 14 december tussen 13:30 en 15:30 staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, timmerlieden, messen/scharen/kettingzaagslijper, klusjesmannen en een fietsenmaker helpen u voor een vrijwillige bijdrage bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies en alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het gaat in principe om kleine klusjes, waarmee men niet naar de winkel gaat en die maximaal twee uur reparatietijd in beslag nemen en makkelijk te hanteren zijn. De bedoeling is dat u samen met de vakman de klus klaart. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. U bent van harte welkom!

In principe is er elke tweede donderdag van de maand een Repair Café.

Voor meer informatie Welzijn De Meierij:

Steeg 9f, (073) 544 14 00 of info@welzijndemeierij.nl
Tip de redactie!