Regio- en teamclub-toernooi bij Budoclub Schijndel

Op zondag 27 mei organiseert Budoclub Schijndel ’s morgens haar jaarlijkse regiotoernooi en ’s middags een team-clubtoernooi in sporthal De Dioscuren.

Het regiotoernooi is een judotoernooi waar 11 verenigingen uit de regio maandelijks aan deelnemen. De doelstelling van deze toernooien is om de judoka’s op een vriendschappelijke manier kennis te laten maken met judowedstrijden. Geen afvalsysteem en poules van 3 t/m 6 judoka’s. Er zijn drie niveaus van beginner tot wedstrijdjudoka. De clubs proberen met de indelingen zoveel mogelijk rekening te houden met leeftijd, gewicht en niveau. Voor elke deelnemer die goed zijn best doet en zich sportief gedraagt is er een mooie prijs.

Het toernooi start met de 6-7 jarigen om 9.00 uur, 7-8 jarigen rond 10.00 uur, 8-9-10 jarigen om 11.00 uur. De oudste judoka’s van 10 t/m 13 jarigen starten rond 11.00 uur. Na elke groep is er een prijsuitreiking. Rond 12.45 uur is het toernooi afgelopen.

Na een korte pauze gaan de vele vrijwilligers om half 2 verder met een teamtoernooi voor de eigen clubleden. In elk team is geprobeerd om van elke gewichtsklasse en niveau een judoka in te delen en met 6 teams gaan ze tegen elkaar strijden. Voor de judoka’s is het vooral leuk om ook judoka’s uit andere judogroepen en van andere leeftijden, beginnend en gevorderd te zien judoën en elkaar aan te moedigen.

Budoclub Schijndel, Regiotoernooi
Tip de redactie!