Historische dorpswandeling Schijndel

Vraag u zich wel eens af wat dat beeldje op de gevel van het pand, hoek Pompstraat/Hoofdstraat voorstelt? Of waarom is De Glazen Boerderij zoveel groter dan een bestaande boerderij? Op deze vragen krijgt u antwoord als u één van de wandelingen/rondleidingen boekt die deze zomer gepland staan.

Donderdag 5 juli en dinsdag 17 juli organiseert VVV Schijndel weer Historische dorpswandelingen. Om 19.00 uur vertrekt een enthousiaste dorpsgids vanaf het VVV-agentschap, gelegen aan de Pompstraat 17 te Schijndel voor een wandeling van ongeveer 1 ½ uur door het centrum voor individuele deelnemers. U krijgt o.a. uitleg over de oudste straten van Schijndel, het beeld van “de Wildeman”, het verdwenen tramstation, de H. Servatiuskerk, het oude hervormde kerkje met pastorie en u hoort hoe het komt dat Jan van Amstel zijn laatste rustplaats in Schijndel vond. Veel details waar u gewoonlijk aan voorbij gaat, worden in deze wandeling getoond. Achter een simpel straatnaambordje schuilt veelal een mooi verhaal.

Voor € 3,50 per persoon wandelt u langs mooie en interessante plekjes in dit Brabantse dorp. Bij Nico’s IJscafé, gevestigd in De Glazen Boerderij, krijgt u na afloop een heerlijk ijsje aangeboden.

Aanmelden

U kunt zich van tevoren telefonisch aanmelden, dagelijks, behalve maandag, tussen 13.00 uur en 17.00 uur, op telefoonnummer 073-5492276 of per e-mail: bkeetels@meierijstad.nl of op de dag zelf aansluiten bij de groep.

Wilt u met een groep op een door u vast te stellen datum en tijdstip een wandeling maken o.l.v. een gids dan is dat mogelijk. Voor informatie kunt u contact opnemen met VVV Schijndel.

Wildeman
Foto: VVV Schijndel
Tip de redactie!