Prachtige start open water seizoen voor Neptunus ‘58

neptunes 58 schijndel

Drie zwemmers van Neptunus ‘58 hebben op zaterdag 13 juli het open water seizoen geopend in het Merwedekanaal in Vianen. Met een heerlijke watertemperatuur van 21 graden en slechts een enkele spat regen was het een prima dag voor de zwemmers en toeschouwers.

Puck Bakker mocht het spits afbijten, met de 1000 meter vrije slag. De dertienjarige zwemster was een halve minuut sneller dan ooit en eindigde als achtste bij de junioren 3. Puck was de snelste Brabantse. Kort daarna mocht Rob van de Ven het water in voor de 1000 meter schoolslag. Hij kwam niet lekker in zijn slag, maar desondanks mocht hij een bronzen medaille ophalen voor de derde tijd bij de heren 40+. Een klein regenbuitje en zo’n twee uur later mocht ook de derde Neptunus-zwemster, Sandra Schellekens, het water in voor haar 1000 meter vrije slag. Ze was meer dan een minuut sneller dan vorig jaar en dat betekende een achtste plaats bij de dames 30+.

Komend weekend zal Rob in Mijnsheerenland (Zuid-Holland) de 2000 meter schoolslag zwemmen, als voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen van 10 en 11 augustus in Heerjansdam, waar diezelfde afstand op het programma staat. Vorig jaar werd Rob in Heerjansdam op deze afstand zesde bij de nationale titelstrijd. Puck zal volgende maand in Heerjansdam voor het eerst deelnemen aan een NK en zal dan de 2500 meter vrije slag gaan zwemmen. In het open water zwom ze in wedstrijden nog niet verder dan 1000 meter, maar in het zwembad zwom ze al eens een 2000 meter. Sandra zal in Heerjansdam in actie komen op de 3000 meter vrije slag. Het is vier jaar geleden dat ze deze afstand voor het laatst zwom.
ZVNeptunus_Open-water

Tip de redactie!