Wedstrijdverslag: dames Zephyr verliezen eerste wedstrijd nieuwe seizoen

Op zondag 29 september speelden de dames van Zephyr de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen De sprint/Niobe in Deurne. De dames hebben helaas dit seizoen een tekort aan speelsters waardoor deze wedstrijd begon met maar 1 wissel. Al snel kwamen de dames van Zephyr op een 2-0 achterstand. Anouk van Os begon de wedstrijd goed, na meerdere pogingen van de dames was zij de eerste die het doel wist te bereiken. Hierna scoorde ze meerdere keren achter elkaar, met een bovenhands schot en vanuit een 9-meter. Ook Willeke Timmers en Sonja van Hamond wisten te scoren, wat de stand op 8-6 bracht. Door verdedigingsfouten aan beide kanten vielen er 2 penalty’s achter elkaar, De sprint/Niobe en Zephyr wisten deze beide te scoren. De ruststand was 10-9.

Er is bij Zephyr een nieuwe speelster in het team, Brenda aan de Wiel Zij begon de eerste wedstrijd als keepster in de goal. In de eerste helft van de wedstrijd had ze goed staan keepen en in de tweede helft zette zij dit door. Ondanks het goede keepster werk van Brenda aan de Wiel, raakte Alisha de Wit geblesseerd en hakte bij de dames van Zephyr de conditie er in. De voorsprong van De sprint/niobe werd groter en helaas konden de dames van Zephyr dit niet bijhouden. In de tweede helft wisten Nolly Goossens en Anouk van Os nog te scoren maar dit was niet genoeg voor een overwinning. De einstand werd 20-13.

Volgende week spelen de dames hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 19:30 in de Dioscuren in Schijndel.