Oproep: kom je bibliotheekboeken inleveren

Vanwege de coronamaatregelen zijn de bibliotheken gesloten. Als alternatief kunnen bibliotheekleden gereserveerde boeken ophalen bij de ‘Afhaalbieb’. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Ook kunnen mensen geleende materialen coronaproof terugbrengen. Bibliotheekmedewerkers merken echter dat er veel uitgeleend wordt, maar weinig ingeleverd. Daarom roept de Bibliotheek nu op om gelezen boeken terug te komen brengen.

Heb je dus nog een stapel bibliotheekboeken thuis liggen? Kom ze dan inleveren! Op die manier voorkom je dat de Bibliotheek bij heropening te kampen heeft met lege kasten. Daar maak je niet alleen de Bibliotheek blij mee, maar vooral ook andere leners. Zij zitten misschien wel te wachten op het boek dat jij nog thuis hebt liggen. Doordat leners boeken minder snel inleveren, loopt de wachttijd voor populaire titels nu nog wel eens op.

Verruiming openingstijden

Om het makkelijker te maken om materialen in te komen leveren, verruimt de Bibliotheek Veghel haar openingstijden. Vanaf 12 april is het afhaal- en inleverloket daar op maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur geopend. Openingstijden van de overige afhaalpunten zijn te vinden via www.bibliotheekmeierijstad.nl.
Tip de redactie!