logo welzijn de meijerij, WdM 1

Mantelzorgers zijn altijd onmisbaar. En in deze tijden van corona zijn ze vaak nog meer bezig met de zorg voor hun naaste. De gemeente Meierijstad heeft daarom deze week samen met het mantelzorgsteunpunt van Welzijn De Meierij en ONS Welzijn zo’n 2.000 geregistreerde mantelzorgers een cadeautje bezorgd. Ruim 70 vrijwilligers van Welzijn De Meierij en ONS welzijn zijn maandag 8 juni op stap geweest om mantelzorgers in Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel te verrassen met een originele wenskaart met de tekst “Jij bent goud waard” en heerlijke fairtrade koffie. Gemeente Meierijstad wil op deze manier de mantelzorgers een hart onder de riem steken.

Mantelzorgondersteuning en -waardering

Veel mensen zorgen langdurig voor iemand in hun nabije omgeving. Dit is vaak erg intensief. Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij en ONS welzijn bieden ondersteuning, begeleiding, advies en training aan mantelzorgers in de gemeente Meierijstad.
Bent of kent u een mantelzorger en staat u of desbetreffende persoon nog niet geregistreerd bij de gemeente, laat het ons dan weten. Dan kunnen we, zolang de voorraad strekt, ook deze mantelzorger in het zonnetje zetten en hen een bedankje geven. Door u te registreren kunnen wij u informeren over mantelzorgondersteuning. Daarnaast komt u door registratie in aanmerking voor een van de diverse bijeenkomsten, workshops en trainingen die wij aanbieden en kunt u hetmantelzorgcompliment jaarlijks aanvragen.

Aanmelden kan door het formulier in te vullen op de website van de gemeente: www.meierijstad.nl/mantelzorg. Of neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij, tel: 073-5441400 voor inwoners van Sint-Oedenrode en Schijndel of via ONS Welzijn voor inwoners van Veghel tel: 088-3742525.

Foto’s: Welzijn de Meierij/ONS Welzijn
Open chat
Tip de redactie!