Online literaire talkshow met Özcan Akyol en Elle van Rijn

Beleef ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ met de Bibliotheek

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken slaan de handen ineen om een literaire talkshow te houden. Op zaterdag 13 maart kunnen literatuurliefhebbers gratis kijken en luisteren naar Elle van Rijn, Özcan Akyol en Wout Waanders. De Boekenweek is dit jaar verplaatst naar de zomer, in maart vindt in plaats daarvan ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ plaats.

Lezers kunnen tijdens ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ vanuit huis genieten van een afwisselend programma. Op 13 maart wordt de literaire talkshow vanaf 20.30 uur live gestreamd vanuit Theater De Lievekamp in Oss. Bibliothecaris Evi Savelkouls interviewt die avond Elle van Rijn en Özcan Akyol over hun schrijverschap. Vragen uit het publiek zijn welkom via de chatfunctie. Tijdens een literaire quiz maken kijkers kans op een leuke prijs.

Özcan Akyol en Elle van Rijn

Elle van Rijn werd bij het grote publiek in eerste instantie bekend als actrice, maar heeft inmiddels meerdere boeken op haar naam staan. Haar meest recente roman De crèche verscheen afgelopen najaar. De andere gast is Özcan Akyol, schrijver van bestsellers Eus en Toerist. Naast schrijver is hij ook columnist en tv-presentator. In mei verschijnt zijn nieuwe boek, Afslag 23.

Poëzie en muziek

Daarnaast is er ruimte voor poëzie en muziek. Voormalig Nijmeegs stadsdichter Wout Waanders draagt voor uit eigen werk. Zijn debuutbundel Parkplan verscheen vorig jaar en is genomineerd voor de prestigieuze Herman de Coninck-prijs. Muzikanten Joris van Gemert en Temmie van Uden spelen normaal gesproken samen in rockband PEAKY. Voor deze avond nemen ze wat gas terug en zullen ze als akoestisch duo een aantal nummers ten gehore brengen.

Meer informatie en gratis livestream via de website van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, www.nobb.nl.

Foto Elle van Rijn: Yvette Kulkens, Foto Ozcan Akyol: Bob Bronshoff
Tip de redactie!