Onderzoek naar uitbreiding Zonnepark gemeentewerf Schijndel


De Energie Coöperatie Schijndel heeft toestemming gekregen om de haalbaarheid te onderzoeken van uitbreiding van het bestaande zonnepark op het dak van de gemeentewerf in Schijndel. Dit heeft het College van B&W van gemeente Meierijstad op 9 mei besloten.

Op één van de drie dakvlakken van de gemeentewerf Schijndel heeft deze coöperatie sinds mei 2016 een zonne-installatie in gebruik met 224 zonnepanelen. De coöperatie wil onderzoeken of een van de andere dakvlakken ook geschikt is voor plaatsing van panelen. Het onderzoek richt zich onder andere op geschiktheid van de constructie, oriëntatie op de zon en eventuele schaduwval. Bij een positieve uitkomst van het onderzoek zal het dakvlak ter beschikking gesteld worden.

Foto: Energie Schijndel

Schijndelse stroom

Het zonnepark is een jaar operationeel. In de 224 panelen is door Schijndelse inwoners en bedrijven geïnvesteerd. De opgewekte stroom wordt verkocht als ‘Schijndelse stroom’ door energiemaatschappij Vandebron. In het eerste jaar werd ruim 10% meer energie opgewekt dan verwacht. Genoeg om 19 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.

Duurzaamheid

Het college van B&W juicht het initiatief van de energiecoöperatie toe. Burgerparticipatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij de gemeente. Een project waar beide samen komen past daarom precies bij de ambities van het college. Bovendien draagt de opgewekte energie bij aan het doel om in 2050 energieneutraal te zijn in Meierijstad.

 
Tip de redactie!