Kringloopwinkel ’t Winkelhuys aan de Boschweg: “een winkel met een sociale inslag”

Logo Boeijend Huys

In september 2017 ging kringloopwinkel de Schatkamer aan de Boschweg over naar een nieuwe eigenaar. Dit werd Boeijend Huys BV uit Berkel-Enschot. Een organisatie die zich enerzijds inzet voor jongeren met een beperking op verstandelijk, sociaal en/of emotioneel gebied en anderzijds zorg biedt aan mensen met een vorm van dementie.

Boeijend Huys BV doopte de kringloopwinkel om tot kringloopwinkel ’t Winkelhuys. Een kringloopwinkel die enerzijds een dagbesteding vormt voor jongeren uit de doelgroep van Boeijend Huys en die anderzijds zorgt voor extra inkomsten waarmee de organisatie zijn doelstellingen kan realiseren. Een kringloopwinkel met een sociale gedachte dus.

Bedrijfsleider Arjan Biekens verteld voluit over de organisatie en dan met name de kringloopwinkel waar hij samen met zijn team verantwoordelijk voor is. In de periode na de overname is er hard gewerkt om de winkel zo in te richten dat alles er ordelijk uitziet, maar toch de uitstraling blijft houden van een kringloopwinkel waar het heerlijk is om rond te snuffelen en net dat ene ding te vinden waar je naar op zoek was. Dat de winkel er nu zo netjes uitziet komt vooral de enorme inzet van de jongeren die dagelijks actief zijn in de werkruimte bij de winkel, maar ook af en toe in de winkel. Iedereen doet dat naar eigen mogelijkheden en capaciteiten.

Bij ’t Winkelhuys is men nu toe aan de volgende stap, waarbij men wil gaan samenwerken met andere organisaties om elkaar te helpen en ondersteunen daar waar dit kan en wenselijk is. De eerste organisatie’s waarmee wordt samengewerkt zijn Stichting Rondom d’n Toren en het Elde College. Voor stichting Rondom d’n Toren zal ’t Winkelhuys in tijdens de Boschwegse Mert de fietsenstalling gaan beheren. Samen met het Elde College wordt gewerkt aan mogelijkheden om stages te realiseren. Een andere organisatie waar men mee zou gaan willen samenwerken is Woonmeij. ’t Winkelhuis zou dan bijvoorbeeld de huisontruimingen voor haar rekening kunnen nemen en het huis veegschoon kunnen opleveren.

Tijdens de rondleiding in de winkel verteld Arjan enthousiast over de mogelijkheden en kansen die er nog liggen voor de winkel en hoe trots hij is op zijn team. Ook geeft hij aan dat de mogelijkheden voor ’t Winkelhuys nog ruimer worden, als er een bedrijf zou zijn die als vorm van sponsoring een 20 voet container beschikbaar zou stellen waar dan grote stukken in opgeslagen kunnen worden. Helaas heeft hij deze tot op heden nog niet gevonden. Ook zijn spullen die hergebruikt kunnen worden en waar mensen niks meer mee doen van harte welkom bij ’t Winkelhuys. Arjan benadrukt hierbij dat alle elektrische apparaten die in de winkel staan, getest zijn en werken.

Spullen die je zelf niet kunt komen brengen (bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn), maar nog wel prima geschikt zijn voor een tweede leven kunnen ook aan huis worden opgehaald.

De winkel aan de Boschweg 55 is vijfhonderd vierkante meter groot en bevat een schat aan herbruikbare artikelen van boeken, speelgoed en cd’s tot meubelen en kleding. Er is genoeg om te bekijken en op zoek te gaan naar dat ene ding wat je nog net mist en hier zou kunnen vinden. Je bent van harte welkom in de winkel en de koffie of thee staan voor je klaar!

Kijk voor meer informatie over ’t Winkelhuys op hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/Winkelhuys/

't Winkelhuys, Boeijend Huys
Tip de redactie!