Neptunus ’58 zwemt derde competitiewedstrijd

neptunes 58 schijndel, nt1

Zondag 12 januari hebben 19 zwemmers deelgenomen aan de derde competitiewedstrijd van het seizoen, in Veldhoven. 41 keer dook er een zwemmer van Neptunus ’58 het water in, en dat leverde 22 persoonlijke records op.

Bij de estafette 4 x 50 vrij voor junioren behaalden Puck Bakker, Lotte Welvaarts, Fenne van Heesch en Zoë Hoogerdijk de vierde plaats. Ze bleven vier tellen onder hun inschrijftijd. Voor de heren 4×100 vrij met Mark Schellekens, Jeroen van Dinther, Rens Hoogenboom en Kristian Knol was er de winst. Maar liefst drie damesteams kwamen er in actie op de 4×50 wissel. Team 1 met Selina Janssen, Mirelle de Kort, Linda Schellekens en Claartje Rijken won met overmacht. Team 2 met Naomi Janssen, Demi van Os, Sandra Schellekens en Puck Bakker werd tweede. Het derde team, met Kunera Wessels, Fenne van Heesch, Nana Dekkers en Zoë Hoogerdijk zwom de derde tijd, maar werd door een te snelle overname helaas gediskwalificeerd.

Mirelle was behalve in de estafette ook twee keer individueel de beste: op zowel de 50 vlinder als de 100 school. Op beide afstanden was Linda de nummer twee. Nana werd knap derde op de 100 school achter Mirelle en Linda. Winst was er daarnaast ook voor Puck en Rens (50 vrij), Naomi (50 vlinder) en Mark (100 school). Achter Mark werden Jeroen en Kristian tweede en derde op de schoolslag, terwijl Fenne en Zoë achter Puck de ereplaatsen behaalden op de 50 vrij. Tot slot werd de jongste zwemster van de ploeg, Rafke Bakker, derde op zowel de 50 rug als de 100 school. Ze verbeterde op de rugslag haar beste tijd met vijftien tellen en was op de schoolslag tien tellen sneller dan ooit! Opvallend was ook de verbetering van Lotte op de 50 vrij: ruim 2,5 seconde!
Door het sterke optreden steeg Neptunus ’58 naar de tiende plaats in de tweede klasse district. Op zondag 15 maart is de vierde en laatste wedstrijd. Over twee weken nemen Selina, Mirelle, Linda en Sandra samen met Ildiko van der Ploeg en Rob van de Ven deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen voor Masters in Rotterdam.
Zwembad-algemeen, Zwemmen

Tip de redactie!