Neptunus ’58 zwemt competitiewedstrijd in eigen bad

 

neptunes 58 schijndel

Zondag 3 november was het voor de zwemmers van Neptunus ’58 het eerst in vier jaar weer zover: een competitiewedstrijd in thuisbad De Molen Hey in Schijndel. Negentien zwemmers van de Schijndelse vereniging kwamen in actie tegen zwemmers van Njord uit Veldhoven en Zeester-Meerval uit Uden.

Bij de senioren waren er enkele opvallende prestaties. Zo zwommen op de 200 vrij Mirelle de Kort (vier seconden), Selina Janssen (zes seconden), Claartje Rijken (een seconde) en Nana Dekkers (elf seconden) persoonlijke records. Ildiko van der Ploeg, Elke en Sandra Schellekens waren sneller dan zij in de afgelopen 4 à 5 jaar waren. Demi van Os zwom slechts een fractie langzamer dan in januari dit jaar. Op de 100 vlinder was er een PR van vier seconden voor Selina en was Sandra anderhalve seconde sneller dan haar inschrijftijd. Selina zorgde er met haar toptijd voor dat de 4×100 wissel dames mag starten op de Brabantse Winter Kampioenschappen. Mirelle de Kort (PR) en Linda Schellekens werden eerste en derde op de 50 school. Elke zwom verrassend slechts 0.4 seconde boven haar PR uit 2010. Demi verbeterde haar PR met 1.2 seconde en Nana met twee seconden. Claartje en Ildiko zwommen iets boven hun beste tijden. Bij de heren waren er persoonlijk records op de 200 vrij en 50 school voor Jeroen van Dinther. Kristian Knol en Peter van Aarle zwommen voor het eerst in lange tijd weer deze afstanden en zetten mooie tijden onder en rond hun inschrijftijden neer. Bij de jeugd was er op de 100 vrij na een aanvallende race een PR van 1.3 seconde voor Naomi Janssen, die daarmee tekende voor de winst, en een PR van zeven seconden voor Kunera Wessels. Lars van Halder zwom deze afstand voor het eerst en ook voor hem was er een mooie tijd. Op de 50 school verbeterde Kunera zich met één en Lars met twee seconden. Voor Naomi was er een tijd net boven haar PR. Bij de junioren zwom Rens Hoogenboom vijf seconden sneller dan ooit op de 100 rug. Op de 50 vlinder zwom hij slechts 0.06 seconde boven zijn slechts twee weken oude persoonlijke record. De grootste verbeteringen van de middag kwamen op naam van de meisjes junioren. De jarige Fenne van Heesch zwom op de 100 rug maar liefst vijftien seconden sneller dan haar oude toptijd en Lotte Welvaarts verbeterde zich met tien seconden. Zoë Hoogerdijk zwom iets boven haar beste tijd, maar pakte later op de middag revanche door op de 50 vlinder zich met tien seconden te verbeteren! Op die afstanden zwommen Fenne en Lotte respectievelijk 8 en 7.5 seconde sneller dan ooit.

De wedstrijd werd afgesloten met estafettes. De 4×50 vrij heren met Kristian, Peter, Rens en Jeroen zwommen naar de winst en waren iets sneller dan hun inschrijftijd. Bij de dames waren er maar liefst drie team van Neptunus ’58. Het eerste team (Linda, Sandra, Selina en Mirelle) won met maar liefst 27 seconden voorsprong. Linda zwom als startzwemster binnen de limiet voor de BWK en zorgde er met haar tijd ook voor dat er een team op de 4×100 vrij mag starten. Claartje, Demi, Elke en Naomi werden derde en het team met Nana, Fenne, Zoë en Ildiko werd vijfde.
Tip de redactie!