Mooie overwinning Zephyr heren 1 na spannend duel

logo-zephyr-Schijndel

De handbalheren van Zephyr hebben een lastige competitiestart achter de rug, vanwege veel blessuregevallen. Nog steeds is de selectie krap, maar het team lijkt wel de goede vorm weer te pakken te hebben. Zondag gingen de Schijndelaren op bezoek bij Witte Ster in Waspik. Een onbekende ploeg die even hoog op de ranglijst stond.

Het was direct duidelijk dat dit een jonge en snelle ploeg was. Witte Ster pakte een eerste kleine voorsprong van 2-0, maar daarna klampte Zephyr aan. Sjoerd Bouwmans was lekker op dreef met goede afstandsschoten. Het was een aantrekkelijk duel om te zien. Snel spel en twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Zephyr probeerde de rust te bewaren omdat er niet veel wisselspelers beschikbaar waren, maar Witte Ster bleef het tempo opschroeven. Schijndelse keeper Rob van den Oetelaar was vaak belangrijk voor zijn ploeg en zorgde dat er geen grote achterstand op het bord kwam. De aanval van Zephyr liep prima. Aan de rechterkant maakten Anton van de Laar en Dennis van der Eerden belangrijke doelpunten. Tegen het einde van de eerste helft ontstond het eerste gaatje van 3 punten in het nadeel van Zephyr. Door hard te knokken en een knap onderhands schot in het rustsignaal van Anton van de Laar, kwam Zephyr halverwege toch nog gelijk: 16-16.

Zephyr, Heren 1, Handbal

Begin tweede helft bouwde Zephyr zelfs een voorsprong op. Pieter Smits zorgde voor 16-18. Maar Witte Ster kwam weer terug en zo bleef het ook deze helft stuivertje wisselen. In deze lastige fase zorgde Bram van de Ven met doelpunten dat Zephyr niet te ver achter kwam. Het scoreverloop ging om en om in dit zeer boeiende duel, tot het 30-30 stond 2 minuten voor tijd. Sjoerd Bouwmans manouvreerde zich door de verdediging en scoorde. De aanval van Witte Ster werd knap gestopt door Rob van den Oetelaar en Zephyr had een kans de wedstrijd uit te spelen. Na een mooi opgezette aanval kwam Hannes van de Ven aan de cirkel vrij te staan en hij wist de bevrijdende treffer te maken. Witte Ster sprintte nog naar voren voor een laatste doelpunt, maar dat was te weinig. Zephyr sloot deze spannende en sportieve wedstrijd winnend af met 32-31 en de heren gingen allemaal tevreden naar huis.
Doelpunten: Sjoerd Bouwmans (7), Bram van de Ven (7), Anton van de Laar (6), Dennis van der Eerden (4), Pieter Smits (3), Hannes van de Ven (3), Jorge Carvalho (2).