Meierijstad lanceert bezoekmeierijstad.nl met ‘gastvrij’ ontbijt

Bezoekmeierijstad.nl is de website voor bezoekers en toeristen in Meierijstad die vanaf vandaag officieel in de lucht is gegaan. En vanzelfsprekend is deze website ook voor onze inwoners erg informatief. “Onze gemeente heeft het beste van twee werelden. Wij hebben veel groen & natuur én van alles op het gebied van recreatie, toerisme, erfgoed, kunst en cultuur. Ik ben blij dat er nu één website is, waarop je dat allemaal kunt vinden”, aldus wethouder recreatie & toerisme Coby van der Pas.

De wethouder lanceerde de website in het hart van de gemeente Meierijstad: op camping Het Goeie Leven. Zij bracht de gasten ter gelegenheid van de officiële aftrap vanmorgen een Meierijstads ontbijt. “Daarmee onderstreep ik de gastvrijheid van onze gemeente. Bezoekers en toeristen krijgen hier een warm welkom. En zij zullen blij verrast zijn wat onze gemeente op toeristisch-recreatief gebied te bieden heeft.” De website is ook een mooi middel om de gemeente Meierijstad op de kaart te zetten. “Ook voor de profilering en promotie van onze gemeente is bezoekmeierijstad een prachtig instrument”, aldus wethouder citymarketing Harry van Rooijen.

Een belangrijk onderdeel van de website is de Uitagenda. Daarop is per dag te zien wat er voor jong en oud te doen en te beleven is in de gemeente Meierijstad. Ook is er op de website informatie te vinden over de dorpen en kernen in onze gemeente en kun je wandel- of fietsroutes uitstippelen. De website is opgebouwd vanuit de kernwaarden Cultuur, Food en Natuur en nadrukkelijk bedoeld voor onze eigen inwoners en bezoekers van ver weg en dichtbij. “Nu vakantie over de grens even niet voor de hand ligt, zullen inwoners en bezoekers ontdekken dat ook dichtbij huis heel wat moois te ontdekken is”, aldus wethouder Van der Pas.

Breed netwerk

De website bezoekmeierijstad.nl past in de nieuwe koers van de gemeente op het gebied van toeristisch-recreatieve informatievoorziening. Op basis van onderzoek is gekozen voor online informatie via de website en offline informatie via een breed netwerk van toeristische informatiepunten. Bezoekmeierijstad.nl is in samenspraak met het Toeristisch Recreatief Platform Gastvrij Meierijstad ontwikkeld door VVV Noordoost Brabant. De gemeente beheert de website in samenwerking met Bibliotheken Meierijstad. Een redactieraad bewaakt de redactieformule, adviseert de redactie en levert input voor verbetering.
Tip de redactie!