Ook dit jaar is Dodenherdenking anders dan in andere jaren. Grote bijeenkomsten zijn niet toegestaan en dat betekent onder meer dat de herdenkingsbijeenkomst zoals die normaal gesproken in Odendael in Sint-Oedenrode wordt gehouden en de voorstelling in de Blauwe Kei in Veghel niet doorgaan.

Film ‘Stille getuigen’

De gemeente Meierijstad besteedt daarom op een andere manier aandacht aan Dodenherdenking. Het script dat voor 2020 door de werkgroep Dodenherdenking Veghel is geschreven wordt verfilmd. Omroep Meierij TV zendt deze film op 4 mei 2021 vanaf 20.15 uur elk uur (gedurende 24 uur) uit na het nieuwsprogramma RondOM. Ook wordt deze film op het YouTube kanaal van de gemeente Meierijstad geplaatst. De film verhaalt over gebeurtenissen in kamp Kuching in voormalig Nederlands-Indië.

Bloemen leggen

Alle inwoners van Meierijstad worden uitgenodigd om gedurende de gehele dag zelf bloemen te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten of oorlogsgraven die Meierijstad kent. Men dient daarbij de op dat moment geldende RIVM richtlijnen in acht te nemen.

Vlag halfstok

De gemeente Meierijstad vraagt iedereen ook om op 4 mei van zonsopkomst tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen.

 




Tip de redactie!