logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is nog dagelijks bereikbaar voor het doen van vrijwilligerswerk. Zo kan het steunpunt u doorverwijzen naar hulpacties rondom de zgn. Coronahulp. Ook kunnen men zich voorstellen dat u ook in deze periode een afweging maakt voor het doen van vrijwilligerswerk na deze periode. Op onze website www.welzijndemeierij.nl vindt u de vacaturebank waarin organisaties aangeven op zoek te zijn naar vrijwilligers voor gebruikelijke activiteiten. Want deze activiteiten zullen na deze periode natuurlijk doorgaan waar zij gebleven waren. Deze matching en intakes gaan alleen iets anders te werk. De locaties van het welzijnswerk zijn momenteel gesloten, maar medewerkers het steunpunt zit niet stil. De huidige techniek biedt allerlei mogelijkheden. Zo is beeldbellen daar een van.

Ook kunnen organisaties hun vacatures blijven aanmelden. Deze worden verwerkt in de vacaturebank. Uiteraard is dit ook mogelijk voor activiteiten rondom Coronahulp. Het steunpunt  verbind deze organisaties met vrijwilligers die kenbaar maken dat zij zich hiervoor graag in willen zetten.

Overige ondersteuning

Momenteel biedt men ondersteuning aan organisaties in deze ingewikkelde periode. ‘Hoe zit het met onze algemene ledenvergadering, mogen wij deze doorschuiven?’ ‘Wat mogen wij wel of niet vragen van onze vrijwilligers tijdens het bieden van Coronahulp, waarop moeten wij letten?’ ‘ Hoe vragen we nu de VOG aan voor onze vrijwilligers?’, ‘Heeft Steunpunt Vrijwilligerswerk tips om onze activiteiten digitaal voort te zetten?’ ‘Wat te doen met onze Maatschappelijk Stagiaires nu alles stilligt?’ Het medewerkers van het steunpunt denken graag met u mee.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk ontwikkelt voor organisaties een nieuwsbrief waarin u informatie kunt vinden over deze en andere thema’s. Daarnaast ontvangen organisaties en vrijwilligers mogelijkheden om deel te nemen aan online workshops en webinars om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij het doen en aanbieden van vrijwilligerswerk.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl of bel op werkdagen voor 12.00uur naar ons telefoonnummer 073-5441400.




 

Tip de redactie!