De welzijnsorganisaties van Meierijstad blijven bij u in de buurt!

logo welzijn de meijerij, WdM 1

De samenwerkende welzijnsorganisaties van Meierijstad blijven bij u in de buurt. Daarbij houdt men rekening met de richtlijnen rondom het coronavirus. Dat betekent dat er tijdelijk op een andere manier contact gezocht wordt met u dan u gewend bent.

Zo hebben de sociaal werkers, clientondersteuners en vrijwilligers afgelopen week al honderden mensen gebeld die juist nu extra aandacht nodig hebben. In deze periode vallen heel veel mensen terug op zichzelf, ze kunnen zich eenzaam of angstig gaan voelen, mantelzorgers raken overbelast omdat partners niet meer naar de dagbesteding kunnen, de thuissituatie komt onder druk te staan omdat de kinderen niet naar school of de kinderopvang kunnen.

Samen kijkt men dan hoe er het beste geholpen kan worden. Bijvoorbeeld met regelmatig contact, advies, hulpverlening, of praktische ondersteuning. Men kan boodschappen doen, maaltijden bezorgen, emotionele ondersteuning bieden enzovoort.

Ook de jongerenwerkers zijn op straat te vinden, waar ze op gepaste afstand jeugd advies geven en met hen in contact blijven. Via social media deelt het jongerenwerk met deze jongeren en hun ouders tips en challenges om door deze tijd heen te komen. Kortom, er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ook nu niemand er alleen voor staat!

Belt u met Welzijn de Meierij wanneer u:

  • graag contact wilt (bijvoorbeeld omdat u eenzaam bent)
  • praktische ondersteuning kunt gebruiken
  • zorgen heeft over uzelf of anderen
  • graag iets voor een ander wil betekenen
  • vragen hebt

Zelf houdt men initiatieven die ontstaan in de wijken goed in de gaten en bieden waar nodig een helpende hand. Een mooi voorbeeld is het versturen van uw zelfgemaakte kaarten voor mensen die nu extra aandacht nodig hebben. Welzijn de Meierij kan ervoor zorgen dat ze op het juiste adres aankomen!

De gebruikelijke activiteiten waarbij mensen elkaar ontmoeten liggen tijdelijk stil. Ook de ontmoetingscentra zijn gesloten. Dat doet men voor uw veiligheid en die van de medewerkers. Maar Welzijn de Meierij zit zeker niet stil en men wil dat u weet dat ze er ook voor u zijn! Neem gerust contact met ze op; samen slaan we ons er doorheen!

Contactgegevens
Welzijn De Meierij: bereikbaar via 073-5441400 (elke dag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur) of  info@welzijndemeierij.nl. Zie ook www.welzijndemeierij.nl www.facebook.com/welzijndemeierijPR   Twitter: @WelzijnMeierij

 

Tip de redactie!