Tips van de sociaal werkers van Welzijn de Meierij

logo welzijn de meijerij, WdM 1

 

Tip 1.

Welzijn de Meierij wil u er op attenderen dat “Het Nationaal Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo de gratis telefonische Helpdesk Welkom Online heeft gelanceerd. Dit is bedoeld voor alle ouderen met digitale vragen.Op deze wijze kan er ook op afstand contact gehouden worden met familie, vrienden en bekenden. Tot en met 6 april is er een telefonische Helpdesk bereikbaar. Deze wordt bemand door vrijwilligers van het Ouderenfonds en VodafoneZiggo.

Er kunnen vragen worden gesteld zoals:

  • Hoe kan ik Videobellen?
  • Hoe houd ik contact via social media
  • Hoe kan ik spelletjes spelen met anderen?
  • En ook met vragen als; Waar vind ik de laatste informatie over het Coronavirus?

De gratis Helpdesk Welkom Online is op werkdagen te bereiken van 0.900-17.00 uur via 088-3442000

Idee, Innovatie

Tip 2.

Weet u dat de Noord-Brabantse dierentuinen online lessen aanbieden? Zij hebben gezamenlijk een lesprogramma samengesteld voor kinderen dien nu thuis onderwijs krijgen, Hiermee hopen de dierentuinen een leerzame aanvulling te kunnen bieden.

Safaripark Beekse Bergen:

Rangers gaan op dinsdag en donderdag om 10.00 uur een online biologieles geven, compleet met opdracht waar kinderen dezelfde dag nog mee aan de slag kunnen gaan. De rangers gebruiken professionele onderwijspakketten die door de dierentuin zijn ontwikkeld voor basisscholen. Kinderen kunnen ook zelf onderwerpen aandragen waarover ze meer willen weten.

ZooParc Overloon

Twee dierenverzorgers gaan  drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag,  vloggen over wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een dierentuin. Denk aan; meelopen met de dierenarts, demonstratie hoe je een dierenverblijf schoonmaakt, kijkje in de keuken etc. Ook in dit geval kunnen kinderen zelf aangeven wat ze graag zouden willen zien.

Dierenrijk

Gaat 3 keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, een bezigheid bieden, variërend van een leuke quiz tot een creatieve uitdaging. Bijvoorbeeld een dier knutselen of ene kijkdoos maken.
Tip de redactie!