Marischka Klotz eerste vrouwelijke commissievoorzitter

Logo HIER Meierijstad

Op 27 juni 2019 zal Marischka Klotz (raadslid HIER) in de raadsvergadering benoemd worden tot commissievoorzitter. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke commissievoorzitter in de gemeente Meierijstad.

Marischka is woonachtig in Schijndel samen met haar twee kinderen en partner en is al zo’n 10 jaar politiek betrokken (waaronder ook commissie en raadslid gemeente Schijndel). In haar functie als zelfstandig organisatieadviseur begeleidt ze regelmatig groepen bij hun vraagstukken maar ook bij Open Coffee het Groene Woud zorgt ze als organisator dat bijeenkomsten soepel verlopen. Op woensdag 26 juni had ze een vuurdoop als voorzitter in de raadszaal om tijdens de politieke jongerendag, waaraan zo’n 85 leerlingen van het Zwijsen college deelnamen, de bijzondere commissievergadering in goede banen te leiden.

Om de besluiten van de gemeenteraad zo goed mogelijk voor te bereiden worden de onderwerpen voorbesproken in de raadscommissies. De raadscommissies worden ook gebruikt voor overleg van de commissieleden met het college van burgemeester en wethouders. De commissies bestaan uit raadsleden of hun vervangers van elke politieke partij die in de gemeenteraad is vertegenwoordigd. Deze leden hebben zich gespecialiseerd op enkele onderdelen van het beleid.

In de gemeente Meierijstad zijn twee raadscommissies:
• Commissie Ruimte, Economie en Bedrijfsvoering
• Commissie Mens en Maatschappij

De voorzitter van een raadscommissie is altijd een lid van de raad. Er is een poule van voorzitters. Gezamenlijk bepalen de voorzitters wie welke raadscommissie zal voorzitten. De raadscommissies vergaderen in de regel één keer per maand. Deze vergaderingen zijn in principe openbaar.
(C)HIER
Tip de redactie!