logo welzijn de meijerij, WdM 1

In Meierijstad hebben wij veel respect en waardering voor mantelzorgers. U bent mantelzorger wanneer u minimaal 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden iemand verzorgt en/of ondersteunt omdat hij of zij chronisch ziek is, een psychische aandoening of handicap heeft. U kunt zich dan bij de gemeente registreren als mantelzorger. Dat levert vele voordelen op. Zo kunt u op de hoogte worden gebracht van nieuws over mantelzorgondersteuning en –waardering. Daarnaast komt u door registratie in aanmerking voor een van de diverse bijeenkomsten, workshops en trainingen voor mantelzorgers.

Verwenmiddag mantelzorgers

Op zaterdag 9 november 2019, van 14:00 – 16:30 uur, organiseert gemeente Meierijstad in samenwerking met ONS Welzijn en Welzijn De Meierij op drie locaties in Meierijstad een speciale bijeenkomst voor mantelzorgers. Omdat ze het verdienen! Mantelzorgers kunnen genieten van een heerlijke high tea, er is muziek, entertainment en voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. Mantelzorgers kunnen zich tot 27 oktober aanstaande aanmelden voor de mantelzorg verwenmiddag via de website www.meierijstad.nl/mantelzorg.

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijks cadeautje van de gemeente Meierijstad voor mantelzorgers dat de zorgvrager kan aanvragen voor zijn of haar mantelzorgers. Dus wordt er voor u onbetaald gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient? Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan. Het mantelzorgcompliment behoort jaarlijks te worden aangevraagd namens de zorgvrager. Heeft u het compliment nog niet aangevraagd of wilt u kijken of u in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment? Ga dan naar de hierboven genoemde website.

Meer informatie of vragen?

Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij, tel: 073-5441400 voor inwoners van Sint-Oedenrode en Schijndel of via ONS Welzijn voor inwoners van Veghel tel: 088-3742525.
Mantelzorg, Welzijn de Meierij

Tip de redactie!