Gemeente Meierijstad – medewerker aan het woord: Otto Sanders

‘Bijdragen aan het verbinden van partijen in het centrum’

Vanaf januari van dit jaar is Otto Sanders als accountmanager bedrijven bij de gemeente Meierijstad aan de slag. Otto is het eerste aanspreekpunt voor de centrum- en horecaondernemers.

“Vanaf 2004 werkte ik in verschillende functies bij de voormalige gemeente Veghel. En nu dan als verbindingsofficier tussen de horecaverenigingen en centrumorganisaties en de gemeente. En dat bevalt me goed!
Het is een rol waarin ik me zeer goed thuis voel. Ik ga graag naar de ondernemers toe. Eropuit om te horen wat er bij hen leeft om dit samen te vertalen naar gemeentelijk beleid, waarin zij zich ook herkennen. Gezamenlijk zaken voor elkaar krijgen, daar krijg ik energie van!
Mensen op één lijn krijgen kost tijd. De partijen uit de drie voormalige gemeenten zijn allemaal anders georganiseerd. Om ieders eigen identiteit te laten behouden, een structuur aan te brengen waar iedereen zich in kan vinden én een goede samenwerking te realiseren is een hele uitdaging.
Het streven is om mee te helpen de organisaties van de drie voormalige gemeentes bij elkaar te brengen. En dat is al een aantal keren goed gelukt! De horecaondernemers afdelingen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel werken al samen en hebben één bestuur. En ook de centrumorganisaties zijn gezamenlijk aan het kijken waar de raakvlakken liggen en waar ze elkaar kunnen versterken.
Een ander voorbeeld van de samenwerking is de schouw die we samen met de centrumondernemers uitvoeren. We maken dan een rondje door het centrum en bekijken de aandachtspunten in de openbare ruimte. Samen bekijken we dan hoe we het centrum nog aantrekkelijker kunnen maken.
En door te blijven kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, helpen we mee aan een gezond economische klimaat in Meierijstad!
Tip de redactie!