Wedstrijdverslag – Avanti’31 verliest ook de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop

Logo_sv_avanti_31, SVA

De thuiswedstijd tegen Den Dungen van zondagmiddag was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Ondanks een veldoverwicht gedurende het grootste deel van de wedstrijd kon ook deze wedstrijd door Avanti’31 niet met een positief resultaat worden afgesloten. Na een 0-1 ruststand sloeg Den Dungen in het laatste kwartier uit de counter toe. Eindstand 0-3.
Na een wat rommelige openingsfase nam Avanti’31 in de eerste helft het initiatief in de wedstrijd. Dit leidde tot wat kleine kansjes tot in de 36e minuut Den Dungen onverdiend op 0 1 kwam. Een onoplettendheid in de Avanti-verdediging gaf Tom Schuurmans de kans die hij niet liet lopen. Avanti’31 kreeg in de laatste 10 minuten voor rust nog twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen, maar kansen benutten is momenteel voor Avanti’31 een schier onmogelijke opgave.
In de tweede helft kwam Jody vd Burgt in het veld voor Teun van Doornik. Avanti’31 koos opnieuw voor de aanval, creëerde ook wat kansen maar of het vizier stond niet op scherp of doelman Friso de Kroon toonde zich een goede sluitpost. In het laatste kwartier koos Avanti’31 voor een nog aanvallender strijdwijze. Aanvaller Luke Veroude kwam in het veld voor linksachter Bram Schouten. Tot kansen voor Avanti’31 leidde dit niet, wel kreeg Den Dungen logischerwijze meer ruimte en daarvan wisten de Dungenaren goed te profiteren. Eerst was het na een goed uitgespeelde aanval Jeffrey Sterks die op aangeven van Tom Schuurmans de 0-2 scoorde en vervolgens was het op aangeven van Thomas van Lokven opnieuw Jeffrey Sterks die de genadeklap uitdeelde.
Avanti’31 gaat nu als voorlaatste ploeg op de ranglijst de winterstop in. Hopelijk zijn eind januari 2020 de nodige blessures hersteld zodat Avanti’31 het vervolg van de competitie een beter aanzien kan geven. Aan de inzet van de spelers heeft het zondagmiddag zeker niet gelegen, maar kansen creëren en vervolgens ook benutten is de afgelopen maanden het struikelblok gebleken. 26 januari 2020 is de eerstvolgende competitiewedstrijd, uit tegen de koploper Helmondia. Voor die tijd volgt komende dinsdag overigens nog, ook in Helmond, de bekerwedstrijd tegen Bruheze.