Vanavond heeft burgemeester Van Rooij een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer A.J.M. (Ad) van Schijndel (1957) uit Schijndel. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de jarenlange inzet van de heer Van Schijndel als vrijwilliger van Brandweer Brabant-Noord, post Schijndel.

Overzicht verdiensten

De heer van Schijndel heeft zich van 1983 – 2018 ingezet als vrijwilliger bij de Brandweer Brabant-Noord, post Schijndel. In de afgelopen 35 jaren heeft de heer Van Schijndel zich ontplooit als deskundig en trouw brandweerman in de rang van Manschap B en mede als brandweerchauffeur. Dhr. van Schijndel heeft hiermee een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in Schijndel en in de regio.

Overdracht nieuwe tankautospuit

Vanavond is er ook een nieuwe tankautospuit overgedragen aan de brandweer, post Schijndel. Brandweer Brabant-Noord heeft samen met de Veiligheidsregio Limburg-Noord een overeenkomst afgesloten met de firma Kenbri Fire Fighting voor de levering van allemaal dezelfde tankautospuiten. Maandagavond 18 juni zal deze in het centrum Schijndel worden ingezet met een demo-oefening van 19:00-21:00 uur. De oude tankautospuit van de voormalige gemeente Schijndel mag na 19 jaren dienst met pensioen.

Hieronder de foto’s die wij vanavond maakten bij de overdracht van de nieuwe tankautospuit en de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding aan de heer Ad van Schijndel.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!