Kinderboekenweek ‘En Toen’ in de Bibliotheek

Logo Bibliotheek Meierijstad

Vanaf vandaag tot en met zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar met het thema geschiedenis! Twaalf dagen lang staat in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken alles in het teken van ‘En Toen’.

De bibliotheek gaat, tijdens de kinderboekenweek, terug in de tijd. Want:

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Alle geschiedenis vind je in boeken. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ontdek werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Vossenjacht in het centrum van Schijndel!

Maak een reis door de tijd, haal je gratis routeboekje met plattegrond op bij de bibliotheek en bezoek 8 historische plekken, dicht bij jou in de buurt. Op iedere plek kun je een QR-code scannen waardoor je een filmpje ziet uit een historisch boek, maak dan de opdracht die in het boekje staat.

Ben je op alle plekken geweest? Ga dan naar de Bibliotheek, doe de laatste opdracht en maak kans op een mooie prijs.

De vossenjacht is op zaterdag 3 oktober. Er zijn tussen 13.00 en 15.00 uur historische figuren te vinden langs de route. De deelname aan de speurtocht is gratis.

Bibliotheek - overzicht
Tip de redactie!