Omroep Meierij

Omroep Meierij viert een feestje. Op zaterdag 24 maart is de officiële kickoff van de nieuwe lokale omroep voor Meierijstad. Met een twee durende Tv-uitzending presenteert de omroep zich aan de inwoners van de gemeente.

Omroep Meierij is al in januari begonnen. De eerste drie maanden hebben de ongeveer zeventig vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe omroeporganisatie. Er is een nieuwe website, de TV-programmering is helemaal op de schop gegaan en er zijn nieuwe radioprogramma’s. Bovendien staan voor radio en TV nieuwe programma’s op stapel en er wordt gewerkt aan een nieuwe frisse website.

Voortdurend in beweging

Dat wil niet zeggen dat Omroep Meierij klaar is. Mediabedrijven zijn namelijk nooit klaar. Het is een wereld die voortdurend in beweging is en die steeds om aanpassingen vraagt. Dat proces zal dan ook altijd door gaan. Maar voor nu wil OM samen met de inwoners van Meierijstad het glas heffen. Iedereen die de TV-opname bij wil wonen is welkom.

De uitzending is op 24 maart en begint om 14.00 uur in ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel. De uitzending duurt twee uur. In het eerste half uur wordt gediscussieerd over de rol van de lokale omroep in een gemeente met 80.000 inwoners. Dan schuiven aan Omroep Meierij-voorzitter Bart Eijkemans, wethouder Menno van Roozendaal en Marjo L’Homme, adjunct-hoofdredacteur van Omroep Brabant. Deze regionale omroep heeft Omroep Meierij gesteund bij de opbouw.

Daarna is er een interview met burgemeester Kees van Rooij die dan zijn eerste honderd dagen als burgemeester van Meierijstad achter de rug heeft. Met hem praten we vooral over de toekomst.

Maatschappelijke organisaties

In het tweede uur komen vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aan het woord. Rolf de Jong van de Sportraad Meierijstad, Frank Mulkens van de dorpsraad Wijkbosch, Trix Cloosterman, directeur Welzijn De Meierij, Dawid Kuzniar, jongerenwerker, Wim van Meijl, voorzitter van de Ouderenraad , Rene Dekkers van het Platform Ondernemers en Lilian van Overbeek  van Phoenix Cultuur.

Tussen al die gesprekken door treden leerlingen van Phoenix Cultuur op zodat het een gevarieerd programma zal worden. De presentatie is in handen van Michiel Bakker en Ellis Rijkers.

 
Tip de redactie!