Jacqueline de Graaf benoemd tot ridder

Vanmiddag is Jacqueline de Graaf “geridderd” tijdens het Bourgondisch Festival. Zij is nu ridder bij de Ordine dei Cavalieri del Vini di Piemont.

De “Ordine dei Cavalieri del Vini di Piemont” is opgezet in een zelfde structuur als de “Ordine dei Cavalieri del tartufo dei Vini di Alba” het voorbeeld vanuit Italië.

Deze organisatie is opgericht op 22 februari 1967 ter bescherming van de gastronomische producten en wijnen vanuit de streek Piëmonte, in Italië. Naar dit voorbeeld is op 1 januari 2010 de “Ordine dei Cavalieri del Vini di Piemont” opgericht.

Hieronder enkele foto’s van dit heugelijke feit. De man met cape is de Gran Maestro del Ordine Dei Cavalieri del Vini di Piëmont en Primo Ambasciatore del Ordine Dei Cavalieri del Vini di Piëmont. Het is de 1e Macron van de orde die samen met Maarten Tegenbosch (2e Macron) de versierselen uitreikt die horen bij deze eretitel die Jacqueline ontvangt omdat zij zich al jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de wijnen uit het gebied van Piemonte (Italie).

Jacqueline is zeer bedreven maar vooral gedreven in wijn, heeft de nodige opleidingen op zeer hoog niveau gedaan, en de passie is meer dan ooit gebleven en vandaar de opname in de ridderorde.

Tip de redactie!