75 jaar bevrijding Meierijstad

‘FlowerPower op de Vlagheide’. Zo heet het nieuwste project van kunstenaar Carin Simons. Als symbolisch eerbetoon aan onze bevrijders wil zij op 14 september 2019 bloemen planten op de Vlagheide. Op die dag trekt de colonne van Operation Market Garden door
de gemeente en richt de stichting het Basecamp Vlagheide in. Gemeente Meierijstad omarmt het project FlowerPower.

Waarom FlowerPower?

Carin Simons: “75 jaar geleden zijn op de Vlagheide veel parachutisten geland. Dat was het begin van de bevrijding van Brabant. Hoe mooi zou het zijn om dat te vieren met veel kleur en bloemen. Bloemen staan voor mij symbool voor vrijheid. FlowerPower dus”. Het doel van Carin Simons is om op de Vlagheide duizenden bloemen te planten, gemaakt van restafval. De Vlagheide was vroeger een vuilstortplaats, vandaar de keuze voor restafval.

Doe mee!

Om 75 jaar bevrijding met een bloemenzee te kunnen vieren, heeft Carin Simons de hulp nodig van heel veel inwoners. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd om mee te doen. Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan dit evenement? Schrijft u zich dan in, dit kan vanaf 10 mei bij de bibliotheek in Veghel, bij de VVV’s in Meierijstad en bij het gemeentehuis in Veghel en de nevenvestigingen in Schijndel en Sint-Oedenrode. U krijgt dan een flyer met instructies mee en tevens materiaal dat als basis dient voor de bloem. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.meierwijstad.nl.

75 jaar Herdenken en Bevrijden

FlowerPower op de Vlagheide is één van de vele activiteiten die dit jaar gehouden wordt omdat de gemeente Meierijstad uitgebreid stil staat bij het feit dat 75 jaar geleden hier de bevrijding van Brabant begon. Sint-Oedenrode en Veghel waren de eerste Brabantse plaatsen die werden bevrijd. De bevrijding van Schijndel hierna liet nog ruim 5 weken op zich wachten. Een indrukwekkende en aangrijpende periode die zijn sporen in Meierijstad heeft nagelaten. Wilt u weten wat er nog meer te doen is in Meierijstad, raadpleeg dan de website www.meierijstadherdenkt.nl.
Tip de redactie!