De Bibliotheek: een winter vol verhalen “Een literaire winterwandeling”

Logo Bibliotheek Meierijstad

De Bibliotheek Meierijstad organiseert speciaal in deze donkere wintermaanden een wandeling vol verhalen. Download op de  website www.bibliotheekmeierijstad.nl het routeblad en je kunt op pad! Op de route vind je acht stops waar een poster met een
QR-code hangt (de codes staan ook in het routeboekje). Scan de code met je mobiele telefoon en geniet van een kort winterverhaal of een mooi gedicht.

Literaire winterwandeling

De Bibliotheek is een plek waar verhalen gedeeld worden. We willen heel graag iets positiefs bieden met een link naar onze collectie vol prachtige verhalen. Het liefst buiten, corona-proof, zodat mensen de wandeling kunnen doen wanneer het hun uitkomt.
Leesplezier én ontspanning. Je kunt de route lopen t/m februari 2021. Er zijn routes beschikbaar in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Erp.

Een winter vol verhalen

Als Bibliotheek waren wij direct gecharmeerd van de nieuwe bundel Een winter vol verhalen. Medewerkers uit onze verschillende vestigingen lezen hier een selectie uit voor. De bundel is heel divers. Er staan korte verhalen in, maar ook herinneringen, brieven en gedichten. De ene bijdrage is vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar ze zijn allemaal passend bij deze tijd. Een groot aantal bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers werkte mee aan de bundel. Daarbij kun je denken aan Merijn de Boer, Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. De verhalen van deze schrijvers zijn tijdens de wandeling te horen. En denk je na de wandeling, ‘dit smaakt naar meer’? Dan is dit boek ‘gewoon’ te leen bij de Bibliotheek.

Winterwandeling, bibliotheek
Tip de redactie!