Jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van start

140 collectanten in Schijndel dragen bij aan een landelijk dekkend netwerk van AED’s in Nederland

Van 8 tot en met 14 april vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. Ruim 140 collectanten gaan deze week langs de deuren in Schijndel om geld op te halen voor een bijdrage aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van AED’s in Nederland. Dankzij giften kunnen meer levens worden gered.

Levens redden met de AED

De Hartstichting geeft met de collecteopbrengsten 2018 een stimulans aan de plaatsing en registratie van AED’s op openbare plekken in Nederland. Dit initiatief draagt bij aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van AED’s in Nederland. Zo kunnen meer levens worden gered. Jaarlijks worden 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand, vaak onverwachts. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Met een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners én AED’s die zijn aangemeld bij het landelijk oproepsysteem Hartslag Nu, kunnen we jaarlijks naar schatting 2500 levens redden.

Hartweek: méér dan huis-aan-huis-collecte

Dit jaar wordt er op drie verschillende manieren gecollecteerd: langs de deuren met een collectebus met QR-code, vanaf de bank met de mobiele telefoon en door sponsoring van een collectant. De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan eenvoudig geld overmaken door de QR-code te scannen met de Mobiel Bankieren App of Tikkie App op de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om online te doneren via hartstichting.nl.

Hartstichting, Collecte
Foto: Hartstichting

Over de Hartstichting

Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen wij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening.

Voor meer informatie: hartstichting.nl.

 

Tip de redactie!