Carnaval 2021 Schorsbos digitaal

Definitief geen normale Carnaval in Schijndel.
Schorsbos last alle normale activiteiten definitief af!

Ook Schorsbos gooit logischerwijs de handdoek in de ring. Het echte, normale gevoel zal er in 2021 niet komen. Vanaf 11-11 gaat het kriebelen, er ontstaat een Geel, Groen, Wit gevoel. Dit gevoel wordt in de maanden januari, februari en soms maart sterker. We gaan zingen, bouwen en proosten. Schijndel wordt Schorsbos, 5 dagen lang bestaat de normale wereld even niet meer. Dat gevoel is Carnaval. Maar Schorsbos zou Schorsbos niet zijn als het creatieve in de Schorsbosser niet naar boven komt. De tent op de markt is afgeblazen, het bezoek in bubbels aan het SchorsbosCafé kan ook niet doorgaan, maar we gaan Carnaval 2021 digitaal, online beleven.

Er is een groep enthousiaste Schorsbossers (Harold van Veghel, Edwin van Dinther en Toon Wouters), die met de medewerking van Schorsbos, Schijndel wil gaan vermaken tijdens de Carnaval. Online met livestreams. Uiteraard onder voorbehoud van financiën en laatste RIVM maatregelen.

De diverse clubkes en Muziekskes zijn al gevraagd om hun medewerking. Zo zullen de Geinstampers op vrijdag de KoldeRRiekeavond herbeleven onder het motto: ‘herinnert u zich deze nog’. Net Nie is bezig met een invulling van Rosamontag, de Prins leest zijn proclamatie voor en ook de Schorsbos onderscheidingen worden digitaal uitgereikt. De jeugd is bezig met een Hopbeljanus en Hobeljanneke raamstickertocht. In Wijbosch is men bezig met de online jeugdoptocht, het Krek we anders bal gaat online en de Boerenbruiloft is op zoek naar stellen die zich aanmelden als Boerenbruidspaar. Zelfs KRO/NCRV komt in Schorsbos beelden opnemen, om te zien hoe Carnaval toch beleefd wordt in de lockdown. Dit alles zal via de televisie te volgen zijn.

Voor de (live)stream uitzendingen zoekt de organisatie nog sponsoren. Als iedereen een klein beetje bijdraagt, kunnen we toch het gevoel van Carnaval beleven. Wil je doneren/sponsoren neem dan contact op met Harrie van Herpen, of met Toon, Harold of Edwin.

De 5 mooiste dagen van het jaar, worden wellicht weleens de 5 zwaarste dagen van het jaar. Laten we alvast vooruitkijken naar volgend jaar waar we ons feest dubbel en dwars inhalen. Het 66 +1 jarig bestaan vieren wanneer alles hopelijk weer normaal is. Op naar dat mooie gevoel, op naar een normale Carnaval in 2021.

Geniet met je pilsje, in je geel, groen, wit pakje achter de buis, beleef Carnaval op een andere manier en blèf dit jaar rustig zitten. Volg de covid regels op en we zullen snel van deze virus afkomen.
Tip de redactie!