Inbreng voor profielschets voor eerste burgemeester Meierijstad

logo-dorpsraad-eerdeVandaag, maandag 31 oktober, hebben de dorpsraden van Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Wijbosch, en Zijtaart in gezamenlijkheid en eendracht via de mail een brief gestuurd naar alle negen politieke partijen die gaan deelnemen aan de verkiezing van de eerste gemeenteraad van Meierijstad.

In deze brief attenderen de tien dorpsraden de toekomstige fracties op het gegeven dat hen na hun aantreden al direct een zeer belangrijke taak wacht. Vertegenwoordigers van alle fractie gaan dan immers deel uitmaken van de vertrouwenscommissie. Deze commissie heeft als taak de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Meierijstad op te stellen.

In het belang van de inwoners van de dorpen Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Wijbosch, en Zijtaart dringen de dorpsraden bij alle partijen aan om onderstaande competenties op te nemen in de op te stellen profielschets.

  • De nieuwe burgemeester heeft naast aandacht voor (de belangen van) de inwoners van de kernen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode oprechte interesse voor (de belangen van) de inwoners van de tien kleine kernen van de gemeente Meijerstad.
  • Zij/hij draagt de saamhorigheid van de tien kleine kernen gezamenlijk en iedere kern afzonderlijk een warm hart toe en draagt, waar mogelijk, een steentje bij aan de uitbouw daarvan.
  • Zij/hij heeft oprechte interesse voor de leefbaarheid van de tien kleine kernen en de daarmee verbonden problematieken. Zij/hij gaat, in goed overleg en in goede samenwerking met de wethouders, van harte actief op zoek naar haalbare oplossingen.

De gezamenlijke dorpsraden tonen zich in de brief graag bereid om deze inbreng voor de profielschets van de nieuwe burgemeester nader aan de partijen toe te lichten. Natuurlijk zijn zij zeer benieuwd naar de reacties van de politieke partijen.
Tip de redactie!