KEG Schijndel

Stichting KEG start het voorjaarsprogramma in januari met een mooie kleine voorstelling van TG Winterberg: In de kelder staat en huis in ’t Spectrum in Schijndel. De voorstelling speelt twee keer: om 14.00 uur en om 15.30 uur. In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar over vriendschap in je eentje. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het ontstaan van een nieuwe eigen wereld. Met je fantasie hoef je immers nooit alleen te zijn.

 

 

In de kelder van dit huis

weven de spinnen

rammelt een buis

verjaren de wijnen

en trippelt…een muis

Maar wat doe je als er niemand is

niemand om mee te spelen?

Dan speel je met je fantasie

en hoef je je nooit te vervelen

De voorstelling is bedacht en wordt gespeeld door Marlijn Coetsier, die ook de poppen heeft gemaakt. De regie is van Rob Vriens. Er is van alles te zien en te ontdekken in de voorstelling, waardoor het leuk is voor jonge bezoekertjes vanaf 2 jaar, maar ook voor wat oudere kinderen tot een jaar of acht ook nog boeiend.

Woezel en Pip

Theaterkrant schrijft over Marlijn Coetsier: `Met haar innemende spel reguleert ze moeiteloos de aandacht van het publiek. Ontroering en een glimlach volgen elkaar naadloos op, ondersteund door de muziek en de licht poëtische tekst.`
Tg. Winterberg won in 2018 een Zilveren Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie met de voorstelling Meneertje Meer. Deze wordt volgend seizoen hernomen, en wie weet dan ook in Schijndel te zien. Marlyn Coetsier bespeelt ook de poppen Pip en Buurpoes in de televisieserie Woezel en Pip. Tg Winterberg maakt energieke en poëtische voorstellingen vol krachtige beelden met poppen, objecten en acteurs.

Bij de voorstelling verschijnt het gelijknamige boek In de kelder staat een huis, dat geschreven is door Mark Haayema en geïllustreerd door Job van Gelder. Het boek is na iedere voorstelling te koop.

Reserveren:

Kaarten zijn €7,- en zijn te reserveren via kegtheater@gmail.com. Bij reservering graag tijdstip vermelden. Indien niet uitverkocht ook nog kaarten te koop aan de zaal vanaf 13.00 uur op 13 januari. De gereserveerde kaarten ophalen een uur tot 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Locatie; CC ’t Spectrum, Steeg 9, Schijndel. Aanvang 14.00 uur en 15.30 uur
Tip de redactie!