Op hemelvaartsdag, 10 mei 2018, vindt de jaarlijkse HW&VC Hemelvaartrit plaats. Dit is een rit voor auto’s, motoren en bromfietsen van 25 jaar of ouder en specials. De start is bij sporthal de Dioscuren, Bunderstraat 6b in Schijndel. De route van ca. 80km voert zo veel mogelijk over de landelijke wegen door het Brabantse landschap en is uitgezet met pijlen. Halverwege wordt er gestopt bij een pauzeplaats met een ruime parkeervoorziening, de route eindigt wederom bij Sporthal de Dioscuren in Schijndel.

Inschrijven kan ter plaatse vanaf 9:30u. De kosten voor deelname aan deze rit bedragen € 5,00 per voertuig inclusief een kopje koffie. Clubleden betalen € 2,50. De voertuigen, beginnend met de solexen, starten vanaf 11.00 uur. U bent uiteraard ook welkom om de klassiekers bij de sporthal te komen bewonderen. De oldtimers rijden via de Bunderstraat, Dr. Schaepmanlaan, Groeneweg – Kluisstraat en vervolgens via de Steeg het landelijk gebied in.

25 jaar HW&VC

Dit jaar viert HW&VC haar jubileum. Het is alweer 25 jaar geleden dat een aantal oldtimer liefhebbers uit de buurt van Berlicum een oproep plaatsten in de plaatselijke krant. Enkele weken later was de club geboren. Het is geen club voor een specifiek merk of een specifiek voertuig. Dit betekent dat er clubleden zijn met oldtimer bromfietsen, motoren, auto’s, vrachtauto’s, landbouwvoertuigen en stationaire motoren, en soms en mix van de voorgenoemde categorieën. De gezamenlijke interesse in techniek en ons rijdend cultureel erfgoed is wat de leden van de club verbindt. Dit maakt dat er ook gevarieerd aanbod aan activiteiten wordt georganiseerd, denk bijvoorbeeld aan oldtimer ritten, filmavonden, technische avonden en een museumbezoek. De club wil graag laagdrempelig zijn en blijven, dit blijkt ook uit het bedrag van de contributie, slechts €12,50 per jaar (2018). In de loop van de jaren zijn de kernactiviteiten van de club verschoven naar Schijndel. Op dit moment heeft de club zo’n 150 leden.

Jubileumshow

Het 25-jarig jubileum wordt op zondag 10 juni gevierd met een jubileumshow. Tussen 10:00u en 16:00u bent u welkom bij ’t Spectrum in Schijndel. Het thema van de show is ‘voor en door leden’. Dit wil zeggen dat de leden van HW&VC u hun meest begeerlijke of bijzondere verzamelstukken zullen laten zien. Zoals eerder vermeld hebben de leden verschillende voertuigen en werktuigen, u kunt dus ook en gevarieerd aanbod aan oldtimers verwachten.

HW & VC Midden Brabant
Tip de redactie!