Thuiszorgmedewerker Leonie van den Bergh verrast collega’s

Na het lezen van de column van Christel de Laat in het Laverblad, het blad voor medewerkers en vrijwilligers van Laverhof en bij deze speciale ‘Hart onder de riem’ uitgave ook voor cliënten, wilde Leonie van den Bergh ook iets voor haar collega’s doen. Ze nam haar haakpen en haakte prachtige ‘Hart onder de riem’ hartjes.

Leonie van den Bergh, zorgmedewerker bij Ondersteuning Thuis van Laverhof: “Als thuiszorgmedewerker werken we veel alleen. We werken wel in teamverband met ieder onze eigen cliënten, maar hebben in deze coronacrisis weinig contact met anderen en als we dat hebben is dat alleen telefonisch. Je bouwt een band op met cliënten en wij zijn soms het enige gezicht dat ze op een dag zien. Dat maakt het niet gemakkelijk. Er zijn cliënten verhuisd naar een verpleeghuis, waar je ze niet kunt bezoeken en er zijn cliënten overleden. Afscheid nemen van de cliënt en familie is niet mogelijk.

Ik merk dat we dit allemaal best heftig vinden. We kunnen bij onze teammanager terecht en ook zijn er binnen Laverhof mogelijkheden om je verhaal kwijt te kunnen, maar je kunt je verdriet niet met je collega’s delen. Om toch te laten weten dat ik aan ze denk, heb ik deze hartjes gemaakt en Christel de Laat bereid gevonden ze virtueel te overhandigen. En de hartjes, die vallen een dezer dagen bij de medewerkers in de bus.”

Wil je zien hoe Christel dit doet? Klik hier.

Het Laverblad lezen? Dat kan via de link https://www.laverhof.nl/over-laverhof/laverblad
Tip de redactie!