Logo Filmclub Schijndel

Wegens een verbouwing in Het Gasthuis wordt er op dinsdag 9 april een extra film in ’t Spectrum vertoond. Deze gelegenheid heeft Filmclub Schijndel benut om een bijzondere film op het programma te zetten; ‘Werk ohne Autor’ van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende ‘Das Leben der Anderen’. Hij schetst in dit drie uur durende epos (1937-1977) een feilloos beeld van de Duitse naoorlogse geschiedenis. Dat gebeurt aan de hand van een personage wiens carrière en creatieve ontwikkeling uiterst indrukwekkend is om te volgen. Het verhaal is gebaseerd op het levensverhaal van kunstenaar Gerhard Richter.

In ‘Werk ohne Autor’ ontstaat een fascinerend en verscheurd tijdsbeeld dat werkelijk de volle drie uur speelduur blijft boeien! De film was dit jaar genomineerd voor twee Oscars (Best Foreign Film en Best Cinematography).

In verband met de lengte van de film start de voorstelling al om 20.00 uur, er is geen pauze tijdens de film. Deze film is voor iedereen toegankelijk, leden van de Filmclub betalen 6,50 euro en niet-leden 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl
Tip de redactie!