Heren Zephyr overklast door Aristos

Zephyr, Heren

De handbalheren van Zephyr wachten na twee gelijke spelen nog op hun eerste overwinning van het seizoen. Afgelopen zaterdag traden ze in Best aan tegen Aristos. Een team dat ten opzichte van vorig jaar enigszins verjongd bleek.

En dat had effect op hun spel. Aristos bleek direct een frisse en snelle ploeg. De Schijndelnaren hadden vanaf de start moeite om te volgen en liepen vlug tegen een grote achterstand aan, 7-1. Zephyr kwam heel lastig tot score. De aanval stond stil en zo konden ze geen kansen creëren. Geert van den Oetelaar gaf het goede voorbeeld door tweemaal door te breken en te scoren. Maar aan de andere kant van het veld liep Zephyr ook flink achter de feiten aan. Aristos wist met sterk samenspel telkens de Schijndelse dekking te passeren. Keeper Rob van den Oetelaar was vaak kansloos. Met een enorme achterstand van 16-6 zochten de teams de kleedkamers op.

Coach Ad Martens probeerde zijn mannen nog op scherp te zetten, al zaten ze er al verslagen bij. Ze moesten nog een hele helft. Ze gingen er weer voor en het ging misschien iets beter, maar Aristos bleef veel sterker. Zephyr kwam wel wat vaker tot score, Bram van de Ven kon de penalty’s benutten, Anton van de Laar schoot raak uit de hoek en Pieter Smits vanaf de opbouw. Maar de marge verkleinen lukte niet, 24-12. Het werd nog erger voor de Schijndelnaren toen Sjoerd Bouwmans met een rode kaart van het veld moest. Aristos speelde de wedstrijd vakkundig uit en schroefde de marge zelfs nog op. Zephyr werd verslagen met 34-18. Een wedstrijd om gauw te vergeten, op naar de volgende, want de eerste overwinning wacht nog.

Doelpunten: Bram van de Ven (6), Anton van de Laar (5), Pieter Smits (3), Geert van den Oetelaar (2), Hannes van de Ven (2).
Tip de redactie!