Bijzondere film over orgaandonatie

Filmclub Schijndel

Op dinsdag 7 november vertoont Filmclub Schijndel de bijzondere boekverfilming ‘Reparer les vivants’ in het City Theater.
Deze boekverfilming vertelt het verhaal van de 17 jarige Simon. Samen met zijn vrienden staat Simon vroeg op om bij het ochtendgloren naar zee te gaan en daar ,surfend, te genieten van de metershoge golven.
Niet veel later gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk en belandt Simon in comateuze toestand in het ziekenhuis. Zijn ouders krijgen te horen dat hij hersendood is met een daarop volgende vraag:” Staat U orgaandonatie toe?”.
De 50 jarige Claire is musicus en heeft een progressieven hartziekte en haar kwaliteit van leven gaat hard achteruit.
In deze tedere, gracieuze film volgen we de reis van het hart van de ene naar de andere mens. Vanaf het moment dat het agentschap de transplantatie coördineert tot de teams van specialisten. We zitten er met onze neus bovenop als het hart wordt verwijderd, hoe het per vliegtuig wordt getransporteerd, en zelfs politie-escorte krijgt.
‘ Reparer les vivants’ gaat over het hart in al zijn verschijningsvormen, dus ook over de liefde.
De filmvertoning start om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk: voor leden van de Filmclub gratis en niet-leden betalen 7,50 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film, over lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.

Filmclub Schijndel
Tip de redactie!