Henry van Alebeek nieuwe trainer van RKSV Schijndel/DE WIT

Henry van Alebeek is voor het komend seizoen de nieuwe trainer van RKSV Schijndel. De geboren en getogen Schijndelaar tekent een contract voor twee jaar. Hij is de opvolger vanHans Lathouwers, die na dit seizoen bij RKSV Schijndel vertrekt.

 

Speler van Schijndel

Van Alebeek is geen onbekende in het Brabantse amateurvoetbal en binnen de plaatselijke voetbalvereniging. Vanaf zijn zevende jaar voetbalde hij voor onze vereniging, doorliep alle leeftijdsklassen in de jeugd, speelde daarna drie jaar in het 2e elftal en bijna 300 wedstrijden in het eerste elftal. Van Alebeek werd een aantal keer kampioen met het reserve-team van onze club, waaronder 2 maal kampioen van Nederland voor zondagamateurs en 1 maal algemeen kampioen van Nederland. Hierna speelde hij 16 jaar onafgebroken in ons vaandelteam met de nodige successen en vele jaren als aanvoerder van het team.

Ervaring als trainer

Ook als trainer en coach beschikt hij over de nodige ervaring, op zijn CV prijken onder andere clubs als OJC Rosmalen, vv Rhode, RKVV Den Dungen, FC den Bosch, HVCH en NWC. Successen boekte hij met OJC Rosmalen door de KNVB districtsbeker te winnen. Bij HVCH, waar hij zes jaar aan het roer stond behaalde hij twee kampioenschappen en met NWC-Asten promoveerde hij naar de 1e klasse.

Uitdaging

Van Alebeek zelf ziet zijn terugkomst op het oude nest als een enorme uitdaging om de club weer de juiste sportieve impuls te geven. De club en de spelers zijn namelijk de laatste jaren niet echt verwend, qua prestaties. In Van Alebeek ziet de club een enthousiaste trainer met een passie voor opleiden, die zijn team de weg wijst, die steunt en die de voorwaarden creëert om te kunnen bouwen aan een team. RKSV Schijndel zit in een fase van overgang en ontwikkeling. De nieuwe hoofdtrainer gaat daar een belangrijke rol in spelen.

RKSV Schijndel en Henry van Alebeek verheugen zich op de toekomstige samenwerking.
Tip de redactie!