Help het Brabants Muziek Theater aan een nieuwe bus!

Logo Brabants Muziek Theater

Het Brabants Muziek Theater is een inzamelingsactie gestart om haar oude Peugeot bus te kunnen vervangen door een jonger exemplaar. Omdat de huidige bus ouders is dan 20 jaar valt de bus sinds dit jaar in de vervuilende dieselklasse wat tot gevolg heeft dat het BMT meer wegenbelasting moet gaan betalen voor de bus. Erger is nog dat men met de bus in de binnensteden van Nederland mag komen en daardoor de daar gevestigde theaters niet meer kan bereiken. Dit is wel essentieel voor het BMT omdat één van de inkomstenbronnen van de stichting het verhuren van decors en kleding is. Hiervoor heeft men de bus hard nodig om alle verhuurde spullen af te leveren bij de theaters waar andere amateurverenigingen hun show op gaan voeren. En die clubs beschikken zelf meestal niet over busjes om de spullen te vervoeren.

Het BMT heeft haast met de aanschaf van de nieuwe bus, wat vanaf juni staat het theatergezelschap met de nieuwe voorstelling “Kleren maken de keizer” in de theaters. Deze voorstelling die gespeeld gaat worden door de jeugdafdeling is te zien in Theater De Enck in Oirschot en De Blauwe Kei in Veghel. Voor het vervoer decors en de kostuums heeft men de bus dan echt nodig.

Mocht u het Brabants Muziek Theater een warm hart toe dragen en zou u een bijdrage willen geven om de aanschaf van de nieuwe bus te bespoedigen dan kunt u uw donatie doen via onderstaande website:

https://www.geef.nl/nl/actie/bmt-bus/donateurs

Voor de bus is €8000,- nodig, waarvan inmiddels de eerste €285 is,- opgehaald. Er is dus nog een groot bedrag nodig, waarvoor men uw hulp goed kan gebruiken.
Tip de redactie!