Project “Mezenkastje” bij Dorpsraad Wijbosch en BS De Regenboog

De Dorpsraad Wijbosch is samen met basisschool gestart met het project “Mezenkastje”. De dorpsraad is dit project gestart nadat er vorig jaar, ondanks de bestrijding door de gemeente Meierijstad, er de nodige overlast is geweest door de eikenprocessierups.  Daarom heeft de Dorpsraad besloten om 100 mezenkastjes aan te schaffen welke voor een gedeelte gemaakt zijn door vrijwilligers van werkplaats de Sok, onderdeel van Welzijn de Meierij.

De mezenkastjes, die dankzij een subsidie en sponsoring door Smulders diervoeders  konden worden aangeschaft, moeten er voor gaan zorgen dat de eikenprocessierups op een natuurlijke wijze bestreden kan worden.

De kastjes zullen beschilderd gaan worden door kinderen van de basisschool en zullen daarna op 15 februari opgehangen gaan worden in de eikenbomen in Wijbosch. Dit zal de dorpsraad samen gaan doen met hulp van vrijwilligers. Mocht je willen komen helpen of wil je een huisje in je eigen buurt ophangen, dan kun je dit laten weten aan Marlies van Outersterp (06-24467806).
Mees, Vogel

Tip de redactie!