‘Hart voor Schijndel’ wordt Hart

‘Hart voor Schijndel’ gaat vanaf 15 april a.s. verder als Hart. De leden van de vereniging hebben dat onlangs besloten.

Voorzitter Dick Mandemaker:  “De naamsverandering volgt uit het feit dat de partij heeft laten zien op te komen voor de belangen van alle kernen in Meierijstad”. Voorbeelden zijn er te over. Zo zette de partij zich in voor toestemming voor de plaatsing van zonnepanelen op een gemeentelijk monument in Veghel, bemiddelde ze bij vermeende overlast door een café in Sint-Oedenrode en verzette ze zich tegen industriële activiteiten in de buitengebieden van zowel Veghel als Sint-Oedenrode. Er zijn nog vele andere voorbeelden van acties voor specifieke kernen in Meierijstad.

Morele plicht

Overigens blijft Hart haar afkomst trouw. Mandemaker: “We blijven met nadruk opkomen voor de belangen van Schijndel en Wijbosch, aangezien die dorpen nauwelijks profijt hebben van de fusie. Integendeel.” Ook hier is de reeks aan voorbeelden lang.

Fractievoorzitter Laurens van Voorst zegt dat de naamsverandering ook in het belang van de partij zelf is: “De ervaring van andere partijen die voor één of enkele kernen opkomen, leert dat ze op de lange termijn aanhang verliezen. Daar komt bij dat elke fractie de morele plicht heeft om zich in te zetten voor alle inwoners, in welke kern ze ook wonen. Ook dit zijn redenen om onze naam te wijzigen.”

Extensie .ms

De website van Hart is voortaan te vinden op https://www.hart.ms. De extensie .ms verwijst formeel naar het Caribisch eiland Montserrat, maar in dit geval naar Meierijstad. Het mailadres is vanaf heden info@hart.ms. De overige contactgegevens blijven ongewijzigd (Hoofdstraat 43, 5481 AA Schijndel, 073 5284081).
Hart-voor-Schijndel_Hart

Tip de redactie!