Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest van Boekel Sport

Logo_sv_avanti_31Het was zondag de derde wedstrijd op rij dat Avanti’31 de punten aan de tegenstander moet laten. Opnieuw was het zo dat Avanti’31 een voorsprong niet weet vast te houden. Voor Boekel Sport was het overigens pas de eerste overwinning van het seizoen.

Al na 5 minuten was Avanti’31 op voorsprong gekomen. Fabian Koenen kreeg de bal in de diepte aangespeeld. Hij wist de bal goed te controleren en vervolgens met een knappe boogbal over doelman Zwanenburg in het doel te plaatsten. Vijf minuten later was het opnieuw Fabian Koenen die de kans kreeg om de voorsprong uit te breiden. Dit keer wist Jesse Zwanenburg echter wel redding te brengen. In de 27e minuut kwam Boekel Sport op gelijke hoogte. Balverlies op het middenveld leidde er toe dat Boekel Sport via de linkervleugel kon uitbreken. Het was vervolgens Tim Schuijers die de bal langs doelman Casper Brus wist te schuiven. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Boekel Sport nog een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Avanti’31 kreeg op slag van rust nog een goede kans toen van Alejandro Navarro Keeris een vrije trap tegen de lat schoot.

Direct vanaf de aftrap kreeg Avanti’31 een dreun te verwerken. Tim Schuijers werd in de diepte weggestuurd en hij passeerde voor de tweede maal Casper Brus. Avanti’31 ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks veel balbezit werden maar weinig kansen gecreëerd. In de 55e minuut kwam Boekel Sport op 1-3. Tim Schuijers kreeg de bal voor het doel aangespeeld. De verdediging aarzelde met ingrijpen zodat Tim Schuijers zijn derde doelpunt van de middag kon scoren. Een hard werkend Avanti’31 probeerde vervolgens nog wel in de wedstrijd terug te komen, maar Boekel Sport leunde op de 5-mans verdediging en gaf eigenlijk geen kans meer weg. Na 4 minuten blessuretijd maakte de prima leidende scheidsrechter Meulenbroek een einde aan de wedstrijd.

Door deze nederlaag is Avanti’31 op een gedeelde laatste plaats terecht gekomen. Komende week volgt de uitwedstrijd tegen het sterke Schadewijk in Oss. De wedstrijd op sportpark de Neervelden begint om 14.30 uur.