Dinsdagavond 25 augustus is het dan eindelijk zover! Handbalvereniging Zephyr start dan als vierde sport met het OldStars walking concept. Zephyr wilde hier al eerder mee starten, maar net als bij zovele activiteiten gooide de coronacrisis roet in het eten. Maar nu gaat men toch echt starten. Belangstellenden kunnen deze avond tussen 19.30 uur en 21.00 uur terecht in sporthal de Dioscuren. Tijdens de training zal rekening worden gehouden met de regels en het protocol rond COVID19 van de gemeente Meierijstad. Senioren, dames en heren van 55+ en ouder zijn van harte welkom. De eerste 4 trainingen zijn gratis en kunt u zelf gaan bepalen of u wel of niet mee wil gaan doen. Niets hoeft of moet. Breng op dinsdagavond 25 augustus uw sportspullen mee en ga “proeven”aan dit leuke sociale bewegingsconcept. Op die avond krijgt iedereen, onder genot van koffie of thee, eerst uitgebreide uitleg van initiator OldStars walking sports Wim Vermeulen. Handbalcoach Ad Martens van HV Zephyr zal u hierna meenemen naar de sporthal.

Het concept van walking handbal

Onder leiding van een bevoegde coach krijgen de deelnemers wekelijks een 2-uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Eerst halfuurtje met elkaar aan de koffie, daarna omkleden en aan de gang voor een minimaal drie kwartier durend bewegingstraject met bal en speelvormen waarbij alle spieren gebruikt gaan worden. Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen afnemen zijn bij walking handbal de oefeningen daarop afgestemd. Niets hoeft of moet… lekker met elkaar bewegen.. daar gaat het om! Daarna tot slot als kers op de taart.. een halfuurtje walking handbal, volgens vaste door het Nationaal Ouderenfonds en de Handbal Bond aangepaste regels. Natuurlijk daarna cooling down en de derde helft.

Allereerste OldStars walking handbal interland in Schijndel

In het voorjaar had ook het Nationaal Ouderenfonds, om dit nieuwe initiatief in Schijndel te promoten, de allereerste OldStars walking handbal interland ooit in Nederland georganiseerd. De old Stars walking handbalteams teams van Duitsland en Nederland zouden elkaar in sporthal De Dioscuren gaan ontmoeten. Een unieke happening. Maar helaas het kwam er door COVID19 net niet van. Maar, niet getreurd, het gehele plan werd opgeschoven naar eind september. De OldStars walkinghandbalinterland tussen Duitsland en Nederland in De Dioscuren staat nu gepland op zondagmiddag 27 september vanaf 13.00 uur. Meer info volgt nog!

Interesse?

Neem dan contact op met coach Ad Martens HV Zephyr: mail naar admartens.am@ziggo.nl voor algemene/uitgebreide vragen over het concept OldStars walking sports neem dan contact op met Wim Vermeulen walkingsports19@gmail.com of bel 0622017768

Walking Handbal
Tip de redactie!