Gemeente Meierijstad sluit aan bij landelijk platform Uniek Sporten

Vanaf 1 september 2017 bundelen SpecialSport en Fonds Gehandicaptensport hun krachten in Uniek Sporten. Dit is het landelijke samenwerkingsverband om sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. De sport- en beweegactiviteiten zijn via het platform eenvoudig vindbaar. Ook gemeente Meierijstad heeft zich hierbij aangesloten.

Wat doet Uniek Sporten?
Uniek Sporten is de verbindende schakel tussen sportvraag en sportaanbod. Mensen met een beperking kunnen op de website www.unieksporten.nl en de gelijknamige app een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Daarnaast kunnen ze accommodaties op toegankelijkheid beoordelen en sportmaatjes, blogs en tips vinden.

Startbijeenkomst op 4 oktober
Op 4 oktober a.s. vindt de startbijeenkomst Uniek Sporten plaats. Er wordt dan een convenant ondertekend om de samenwerking tussen SpecialSports (regionaal samenwerkingsverband gemeentes Boxtel, Haaren, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en ’s-Hertogenbosch) en Fonds Gehandicaptensport te bekrachtigen. De partijen hopen nóg meer inwoners met een beperking te bereiken. Wethouder Coby van der Pas ondertekent namens gemeente Meierijstad dit convenant.

Wethouder Coby van der Pas: “Sport en bewegen heeft een positieve invloed op gezondheid en welbevinden. Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij een passend sport- en beweegaanbod te vinden. Uniek Sporten kan daar zeker bij helpen. Dit initiatief sluit ook perfect aan op de ambitie van Meierijstad om een breed aanbod in sport te bieden en het voor iedereen toegankelijk te maken. Wij sluiten ons hier dan ook graag bij aan!”
Voor vragen en meer informatie kan men mailen naar meierijstad@unieksporten.nl

Uniek Sporten
Tip de redactie!